Epoca imperiilor

scrisa de Robert Aldrich

Epoca imperiilor de Robert Aldrich Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Epoca imperiilor 100.02 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: ALL
Autor (i): Robert Aldrich
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: 973-571-784-1
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Vreme de mai bine de cinci sute de ani, de la Renastere si pana la lumea postbelica, imperiile au reprezentat, intr-o forma sau alta, o trasatura constanta a climatului politic.
Chiar si astazi, ele evoca o serie intreaga de figuri pline de vigoare, precum Stanley, Livingstone si alte personalitati ale colonialismului; ne amintesc de conchistadorii spanioli sau de uimitoarea extindere a imperiului comercial olandez.

Pentru unele tari, ca Germania si Italia, visele unor imperii peste mari au fost efemere; pentru altele, ca Statele Unite si Uniunea Sovietica, activitatea imperialista a existat dar n-a fost niciodata acceptata ca politica oficiala de stat; in acelasi timp, disparitia statelor Austro-Ungar si Otoman a umbrit, in parte, unele dintre dimensiunile imperiale ale acestor entitati disparute. La numai cateva generatii dupa colapsul definitiv al majoritatii imperiilor europene, subiectul reprezinta inca una dintre problemele “arzatoare" ale istoriei.

Captivanta lucrare de fata, utilizand in mod fructuos cele mai noi cercetari intreprinse in domeniu, pe intreg mapamondul, si fiind viu ilustrata cu imagini provenite dintr-o larga gama de surse, ofera o poveste plina de conflicte, cruzime, eroism, explorari temerare si extraordinare marturii de rezistenta. Dar ne arata, in egala masura, cum hartile explorarilor, cronologiile cuceririlor, multitudinea de consemnari ale exploratorilor, colonistilor si administratorilor, bilanturile comerciale si toate celelalte elemente care au constituit Epoca Imperiilor joaca un rol esential in explicarea civilizatiei globale de astazi.


Carti similare cu Epoca imperiilor

Mossad. Istoria sângeroasă a spionajului israelian

Mossad. Istoria...

de Michael Bar-Zohar, Nissim Mishal

mai mult
Doua secole impreuna vol 3 - evreii si rusii inainte de revolutie 1795-1917

Doua secole impreuna...

de Aleksandr Soljenitin

mai mult
Biblioteca lui Hitler

Biblioteca lui Hitler

de Timothy W. Ryback

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!