O istorie a lumii... cu femeile în prim-plan

scrisa de Kerstin Lucker, Ute Daenschel

O istorie a lumii... cu femeile în prim-plan de Kerstin Lucker, Ute Daenschel Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Litera
Autor (i): Kerstin Lucker, Ute Daenschel
Traducator (i): Aurelia Ulici
Numar de pagini: 528 pagini
ISBN: 978-606-33-7401-2
Anul aparitiei: 2021
Descriere: Odată ca niciodată, istoria a fost scrisă de bărbați, pentru bărbați și despre bărbați. Femeile erau considerate mai puțin importante, scrisorile lor erau distruse, poveștile lor – ignorate.

Până acum.

Aceasta este povestea femeilor care au mers la război, a femeilor care au oprit conflictele armate și a femeilor care au rămas acasă. Conducătoarele. Luptătoarele. Activistele. Scriitoarele. Aceasta este povestea lui Wu Zetian, care, ca „împărat chinez”, a ajutat la răspândirea budismului în China.

Aceasta este povestea fiicelor puternice ale lui Genghis Han, care au condus imperiul în numele lui. Aceasta este povestea Christinei de Pizan, una dintre primele scriitoare feministe. Aceasta este povestea Victoriei Woodhull, care a candidat la președinție înainte de a avea drept de vot.

Aceasta este istoria lumii... cu femeile în prim-plan!

„Deschide o dezbatere importantă. Ne dezvăluie ceea ce a fost adesea uitat: că, în fiecare țară și în fiecare epocă, viața și activitatea femeilor au jucat un rol important în istorie.“ - Die Zeit

„Ute Daenschel și Kerstin Lücker aduc lucruri parțial necunoscute în lumina bine meritată.“ - Deutschlandfunk Kultur

„Plină de informații nu doar pentru cititorii mai tineri, ci și pentru cititorii mai în vârstă și pentru cititorii bărbați care își pot împrospăta cunoștințele deja prăfuite din timpul școlii.“ - Frankfurter Allgemeine Zeitung


Carti similare cu O istorie a lumii... cu femeile în prim-plan

ISIS. Negustorii de oameni

ISIS. Negustorii de...

de Loretta Napoleoni

mai mult
În pat cu regele

În pat cu regele

de Eleanor Herman

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!