Veronika se hotaraste sa moara

scrisa de Paulo Coelho

Veronika se hotaraste sa moara de Paulo Coelho Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Paulo Coelho
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 973-50-0523-9
Anul aparitiei: 2003
Descriere: Veronika pare sa aiba tot ce si-ar putea dori. Frecventeaza localuri de noapte cunoscute, intalneste barbati atragatori, si totusi nu e fericita. Ceva lipseste in viata ei. Iata de ce, in dimineata zilei de 11 noiembrie 1997, Veronika se hotaraste sa moara. Dupa ce ia o supradoza, i se spune ca nu mai are de trait decat cateva zile. Romanul o urmareste pe parcursul acestor zile intense in care, spre surprinderea ei, se trezeste atrasa in lumea inchisa a spitalului in care se afla. In aceasta stare de surescitare, ea descopera lucruri pe care nu-si permisese de fapt sa le simta niciodata: ura, teama, curiozitate, dragoste – pana si implinirea sexuala. Experientele ei o fac treptat sa realizeze ca fiecare secunda a existentei este o alegere intre viata si moarte.


Cartea lui Paulo Coelho vorbeste despre cei care nu intra in tiparele considerate normale de catre societate. Vorbeste despre nebunie si despre nevoia de a descoperi un alt mod de viata a acelor oameni care se confrunta cu prejudecatile celorlalti fiindca gandesc diferit.


Carti similare cu Veronika se hotaraste sa moara

Adevarata dragoste

Adevarata dragoste

de Catherine Cookson

mai mult
Thalassa

Thalassa

de Alexandru Macedonski

mai mult
Dosarul capri

Dosarul capri

de Amanda Prantera

mai mult



Recenzii

Adelydda Adelydda pe 2014-07-18 12:14:00 Rating:

Și iată-mă ajunsă la un roman cheie al literaturii de mulți dintre noi cunoscuți…Romanul o are în prim plan pe Veronika, o tânără albaneză de 24 de ani care se satură de existența care o duce și hotărăște să se sinucidă luând două flacoane de pastile.

” Există lucruri în viață care, indiferent din ce parte le-am întrezări, rămân întotdeauna la fel și sunt aceleași pentru...

Citeste mai mult

cassady cassady pe 2013-01-15 21:26:55 Rating:

Aceasta este una din cartile lui Paolo Coelho pe care le-am savurat de la prima la ultima pagina.
Este povestea unei bibliotecare, pe nume Veronica care plictisita de monotonia vietii de zi cu zi apeleaza la gestul extrem de a se sinucide luand un pumn de pastile. Insa moartea are alte planuri si o ocoleste pe Veronica care internata fiind in spital afla totusi ca va muri dat fiind...

Citeste mai mult

Laura Laura pe 2011-01-30 11:54:37 Rating:

Iata o alta carte citita in fata calculatorului. S-a intamplat pur si simplu! O avea in colectia de ebook-uri, am deschis-o si nu am mai putut sa ma las :D, desi Coelho nu se numara printre preferatii mei. Asa l-am cunoscut pe Coelho, optimist, cu final de carte cu happy-end (exceptie face Invingatorul).

Personajul principal, Veronika locuieste intr-o...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Fata Naiva
Recenzii: 0
Carti citite: 24

oana-maria.iosub
Recenzii: 0
Carti citite: 11

Radu Andrei Deme
Recenzii: 0
Carti citite: 31