Firmin. Aventurile unei vieti subterane

scrisa de Sam Savage

Firmin. Aventurile unei vieti subterane de Sam Savage Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Firmin. Aventurile unei vieti subterane 16.1 lei *
Firmin. Aventurile unei vieti subterane 19.97 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Sam Savage
Traducator (i): Vali Florescu
Numar de pagini: 204 pagini
ISBN: 978-973-46-4960-0
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Cartea care a constituit senzatia Tirgului de Carte de la Frankfurt, editia 2008 – un roman vindut in peste treizeci de tari.

Firmin, eroul cartii omonime, s-a nascut intr-un cartier sarac din Bostonul anilor ’60, la subsolul unei librarii. Acolo invata incetul cu incetul sa citeasca, drept urmare a ingurgitarii paginilor rupte din Veghea lui Finnegan, cu care mama lui a captusit culcusul numeroasei sale familii. Instrainindu-se tot mai mult de ai sai din pricina talentelor lui exceptionale, dar incapabil sa comunice cu oamenii dupa a caror companie tinjeste, Firmin isi da seama ca ii e sortit sa duca o viata singuratica, desi foarte bogata la nivel imaginativ. Totusi, in urma unui sir de peripetii si cu un dram de noroc, el reuseste sa se bucure de afectiunea unui scriitor excentric si de frumusetea femeilor, incercind sa supravietuiasca in haosul demolarilor si modernizarii cartierului, care tulbura traiul rozatoarelor si al locatarilor umani deopotriva.

„Sam Savage isi face debutul cu romanul de formare al unui sobolan erudit, traitor in Bostonul anilor ’60. Firmin este o elegie pe jumatate fantezista, pe jumatate riguroasa despre placerile literaturii, in care indoielile, temerile si dorintele oricarui scriitor ii sint atribuite unui sobolan cu un intelect hiperdezvoltat.” (Publishers Weekly)

„Imbinind meditatia filozofica si referintele literare abundente cu originalitatea si prospetimea stilului, Sam Savage creeaza o mica bijuterie comica despre pretul si rasplata iluziilor literare.“ (Booklist)


Carti similare cu Firmin. Aventurile unei vieti subterane

Samuraiul

Samuraiul

de Shusaku Endo

mai mult
Zile exemplare

Zile exemplare

de Michael Cunningham

mai mult
K. arta iubirii

K. arta iubirii

de Hong Ying

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

Laura pe 03.08.2010 22:06:34

A fost una din cartile dragi pe care le-am citit anul acesta.

Cartea asta trezeste interesul imediat ce ai luat-o in maini, pornind de la coperta si pana la ultima pagina, unde nu ai vrea sa se termine.

Iubitorii cartilor il vor iubi pe Firmin, un cititor infocat, chiar daca e un biet soricel. Un soricel care iubeste cartile, care le devoreaza atunci cand o are in fata ochisorilor.

Daca as vedea un soricel citind, cred ca nu as mai tipa, de frica sa nu-l deranje


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Laura
Recenzii: 42
Carti citite: 147

Maya
Recenzii: 0
Carti citite: 30

Krristys
Recenzii: 0
Carti citite: 23