Ierusalim

scrisa de , Goncalo M. Tavares

Ierusalim de , Goncalo M. Tavares Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ierusalim 10 lei *
Ierusalim 14.4 lei *
Ierusalim 17.52 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): , Goncalo M. Tavares
Traducator (i): Micaela Ghitescu
ISBN: 9789736892622
Anul aparitiei: 2008
Descriere: "Ierusalim" este un roman extraordinar, care isi va lua imediat locul printre marile opere ale literaturii occidentale. (José Saramago)

Roman recompensat cu Premio Ler/Millenium-BCP 2004 (Portugalia), Premio Jose Saramago 2005 pentru literatura portugheza, Premio Portugal Telecom de Literatura 2007 (Brazilia), nominalizat la Premio Giuseppe Acerbi 2007 si la Premio Mondello 2006 (Italia) si tradus in douasprezece tari.

Intr-o noapte de mai, Ernst Spengler vrea sa se arunce de la fereastra. Mylia rataceste pe strazi in cautarea unei biserici, stiind ca suferintele trupului sunt suferinte ale constiintei. Hinnerk Obst se teme, iar faptul ca e luat drept criminal trezeste in el apetitul crimei. Theodor Busbeck, om de stiinta care vrea sa gaseasca formula matematica a ororii, iese in cautarea unei prostituate. Romanul Ierusalim este o plimbare nocturna, periculoasa si revelatoare, prin orasul tuturor confesiunilor, alaturi de cateva personaje care stiu multe despre omenesc, nebunie si imoralitate.

"Goncalo M. Tavares mi-a redat bucuria naprasnica de a citi. Iar romanul Ierusalim e capodopera lui: o carte feroce, impecabila, de o frumusete sobra."

Helia Correia

Goncalo M. Tavares scrie cu talent extraordinar, nerusinat! Proza sa vitala, plina de imagini socante, nu are termen de comparatie in literatura contemporana."

La Razon

"Cel mai original si mai interesant scriitor al noului secol."
Visao


Carti similare cu Ierusalim

Sexus

Sexus

de Henry Miller

mai mult
Durabila iubire

Durabila iubire

de Ian McEwan

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!