Teatro i / teatru i (ed. bilingva)

scrisa de Carlo Goldoni

Teatro i / teatru i (ed. bilingva) de Carlo Goldoni Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Teatro i / teatru i (ed. bilingva) 27.3 lei *
Teatro i / teatru i (ed. bilingva) 30.03 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Carlo Goldoni
Numar de pagini: 532 pagini
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Reforma lui Goldoni se bazeaza pe afirmarea comediei "de caracter" fata de deja decazuta commedia dell'arte. Noua formula pune in valoare calitatile celor mai buni actori si ii educa in respectul textului si al actiunii scenice. Pentru comediograful venetian, teatrul este "poezie pe scena", tine deci cont de coerenta literara, care este responsabilitatea scriitorului, de maiestria profesionala a actorilor -- care trebuie sa garanteze cea mai buna prestatie posibila -- si de atentia destinatarilor, adica de participarea unui public dispus sa judece ceea ce se desfasoara in fata ochilor sai. Proiectul reformator goldonian depaseste granitele comediei si cuprinde sistemul teatral in totalitatea sa. (Carmelo Alberti)
Carmelo Alberti este profesor la Universitatea Ca'Foscari din Venetia, unde preda disciplinele spectacolului. Este directorul Institutului International de Cercetare Teatrala de la Casa Carlo Goldoni din Venetia. A publicat numeroase studii de istoria teatrului si a spectacolului, cu precadere despre teatrul venetian din secolul al XVIII-lea si despre cel contemporan. Lui Goldoni i-a dedicat mai multe volume, printre care si o importanta monografie. Este membru important al comitetului stiintific de redactare a Editiei Nationale a operelor lui Carlo Goldoni.


Carti similare cu Teatro i / teatru i (ed. bilingva)

Teatrul istoric romanesc de la inceputuri pana la 1918 (vol.2)

Teatrul istoric...

de Aurel Ciulei

mai mult
Teatru i. setea muntelui de sare - iona. paracliserul. matca

Teatru i. setea...

de Marin Sorescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

dragancristina
Recenzii: 0
Carti citite: 15