Insemnarile secrete ale lui descartes

scrisa de Amir Aczel

Insemnarile secrete ale lui descartes de Amir Aczel Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Insemnarile secrete ale lui descartes 16.7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Nemira
Autor (i): Amir Aczel
ISBN: 9789731431451
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Volumul Insemnarile secrete ale lui Descartes, scris de matematicianul american Amir D. Aczel, este un thriller filosofico-istoric, care tine de ancheta politista, de biografie si de istorie.
Firul narativ il reprezinta un carnetel de saisprezece pagini, plin cu semne cabalistice, descifrate de Leibnitz dupa moartea lui Descartes.

Lucrarea evoca viata lui Descartes, descrie strategiile la care savantii epocii recurgeau pentru a scapa de atacul autoritatilor clericale si releva importanta lui Descartes – un matematician de geniu si un filosof care a revolutionat sistemele de gandire. Ne arata, de asemenea, cat era de legat filosoful de spiritul Renasterii si de ideea ca stiinta este un cod care poate descifra adevarul lumii.

Dar ce contine acest carnet “secret” (codat), gasit printre hartiile lui Descartes? Printre altele, o formula care nu i-a fost niciodata atribuita si pe care a descoperit-o in secolul urmator matematicianul elvetian Leonhard Euler. Este vorba de formula lui Euler, care guverneaza structura tuturor corpurilor geometrice tridimensionale – o importanta descoperire pe care Descartes a tinut-o secreta, de teama Inchizitiei.


Carti similare cu Insemnarile secrete ale lui descartes

Sangele vraciului (Cronicile Wardstone, Vol. 10)

Sangele vraciului...

de Joseph Delaney

mai mult
Lumina virtuala

Lumina virtuala

de William Gibson

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!