Omul ilustrat

scrisa de Ray Bradbury

Omul ilustrat de Ray Bradbury Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Univers
Autor (i): Ray Bradbury
ISBN: 0-9787532-8-3
Descriere: Lumea e altfel dupa aparitia povestirilor lui Ray Bradbury. Cele mai obisnuite intimplari se pot metamorfoza, sub ochii nostri, in cosmaruri. Povestirile sale SF sclipesc printr-o inventivitate diabolica si printr-o putere de patrundere psihologica care transforma cele mai bizare situatii in intimplari posibile. Ce faci cind peretii camerei copiilor s-au transformat intr-o poarta de intrare in salbaticia savanei? Sau cind tatuajele de pe pielea unui necunoscut iti povestesc propriul tau viitor?

La virsta de 11 ani, Ray Bradbury (n. 1920, Wakegan, Illinois) scria povestiri pe hirtie de impachetat. Ultima scoala absolvita a fost liceul, iar intre 1938 si 1942 a vindut ziare pe strazile Los Angelesului. In 1938 este publicata in "Imagination" prima sa povestire, "Hollerbochen’s dilemma". In 1943 deja devenise un scriitor cu norma intreaga. "Jocul cel mare in alb si negru" a fost una dintre povestirile selectate pentru "Best American Short Stories" in 1945. Bradbury isi cistiga reputatia de autor de science fiction, odata cu publicarea "Cronicilor martiene" (1950), o carte despre colonizarea planetei Marte de catre paminteni. Scrie apoi cea mai cunoscuta opera a sa, controversata distopie "Farenheit 451". Aceasta a fost adaptata pentru marele ecran de catre Francois Truffaut in 1966 (o noua versiune a filmului urmeaza sa apara in 2007 sub regia lui Frank Darabont).

Lucrarile lui Ray Bradbury au fost incluse in colectiile Best American Short Stories in 1946, 1948 si 1952. A cistigat, printre altele, O. Henry Memorial Award, Benjamin Franklin Award in 1954, Aviation-Space Writer’s Association Award pentru cel mai bun articol despre spatiu scris intr-un ziar american in 1967 si World Fantasy Award pentru intreaga cariera. S-a implicat in productii cinematografice si de televiziune care au fost nominalizate la Premiul Academiei si au cistigat premiul Emmy. Numele sau este gravat pe o stea de la Hollywood, un crater de pe luna a fost denumit, in onoarea sa, "Craterul papadiei" dupa nuvela "Vin de papadie".

Pe linga fictiune, Bradbury a scris eseuri privind arta si cultura prin care a atras atentia criticilor din domeniu.

Omul ilustrat (1951) cuprinde opt dintre cele optsprezece povestiri incluse in editia originala. Desi trateaza subiecte diferite, acestea iau toate nastere pe corpul tatuat al unui vagabond. De aici povestea-cadru a omului ilustrat. Cartea a fost ecranizata in 1969 in regia lui Jack Smight, in interpretarea lui Rod Steiger si Claire Bloom.


Carti similare cu Omul ilustrat

2010: a doua odisee

2010: a doua odisee

de Arthur C. Clarke

mai mult
Blocul cas

Blocul cas

de Liviu Radu

mai mult
Hobbitul

Hobbitul

de J.R.R. Tolkien

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

melless
Recenzii: 0
Carti citite: 109

Livux
Recenzii: 1
Carti citite: 107

andreeatoma
Recenzii: 56
Carti citite: 140