Sistemele internationale in istoria lumii

scrisa de Richard Little, Barry Buzan

Sistemele internationale in istoria lumii de Richard Little, Barry Buzan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Sistemele internationale in istoria lumii 30.1 lei *
Sistemele internationale in istoria lumii 37.37 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Richard Little, Barry Buzan
ISBN: 9789734613069
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Conceputa ca un manual, lucrarea reconfigureaza studiul relatiilor internationale prin analiza sistemelor internationale din perspectiva istorica. Pornind de la premisa ca disciplina relatiilor internationale trebuie sa impuna un concept de sistem international adecvat nu doar pentru lumea moderna, a statelor-natiune, ci si pentru epocile anterioare, autorii critica neorealismul waltzian si alte abordari „sistemice” si intra in dialog cu istoria in incercarea de a explica geneza si evolutia sistemelor (si subsistemelor) internationale. Volumul se adreseaza in special studentilor de la stiinte politice si relatii internationale, dar si de la istorie sau sociologie. „Un succes rasunator. Aceasta carte va influenta decisiv modul in care conceptualizam �" si predam �" formarea societatii internationale.” (Tim Dunne, University of Wales)


Sistemele, istoria, teoria si studiul relatiilor internationale • Gindirea sistemica in istoria lumii • Originea sistemelor preinternationale • Tranzitia de la sistemele preinternationale la sistemele internationale • Capacitate de interactiune, proces si structura in sistemele internationale


Carti similare cu Sistemele internationale in istoria lumii

Sfarsitul istoriei si ultimul om

Sfarsitul istoriei si...

de Francis Fukuyama

mai mult
Ortodoxia si incercarea comunismului

Ortodoxia si...

de , Andrei Scrima

mai mult
Nationalism si natiune

Nationalism si natiune

de Raoul Girardet

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!