Revolutia romana vazuta din strada

scrisa de Apostol Stan

Revolutia romana vazuta din strada de Apostol Stan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Revolutia romana vazuta din strada 22.4 lei *
Revolutia romana vazuta din strada 32 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Apostol Stan
Numar de pagini: 368 pagini
ISBN: 978-973-669-443-1
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Un text memorialistic scris de un istoric si acoperind perioada ultimelor doua decenii de regim comunist prezinta un intreit interes: cel al faptelor nemijlocit inregistrate, cel al evaluarii critice si acela al densitatii dramatice a timpului, care nu mai are rabdare.
Dupa o introducere-jurnal de calatorie in America tuturor libertatilor, calatorie menita parca sa pregateasca ochiul naratorului pentru o corecta perceptie asupra a ceea ce va sa se petreaca in tara ermetic inchisa din care vine, evenimentele incep aici sa se precipite: muncitorii de la Brasov se rascoala, Ceausescu refuza perestroika gorbaciovista, regimul lui se prabuseste.
Avem apoi o suita de tablouri atent decupate astfel incat descrierea sa se constituie simultan in analiza: amalgamul de disidenti si oameni vechi din guvernul provizoriu; masele din strada si teroristii, emanatii revolutiei si procesul Ceausestilor; renasterea partidelor istorice, constituirea societatii civile; Piata Universitatii si in final, mineriadele, ca expresie a esecului; nepretuita libertate triumfand intr-o Romanie insangerata.
Un text captivant in sine si o nepretuita sursa pentru viitoarele mari sinteze despre revolutia romana din decembrie 1989.


Carti similare cu Revolutia romana vazuta din strada

Gandind la europa

Gandind la europa

de Anton Caragea

mai mult
Viata in rosu, vol. iii + iv

Viata in rosu, vol....

de Christian Duplan, Vincent Giret

mai mult
Tradarea de patrie nu este doar o metafora

Tradarea de patrie nu...

de Dumitru Ioan Tabacaru

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!