Revolutia romana vazuta din strada

scrisa de Apostol Stan

Revolutia romana vazuta din strada de Apostol Stan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Revolutia romana vazuta din strada 22.4 lei *
Revolutia romana vazuta din strada 32 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Apostol Stan
Numar de pagini: 368 pagini
ISBN: 978-973-669-443-1
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Un text memorialistic scris de un istoric si acoperind perioada ultimelor doua decenii de regim comunist prezinta un intreit interes: cel al faptelor nemijlocit inregistrate, cel al evaluarii critice si acela al densitatii dramatice a timpului, care nu mai are rabdare.
Dupa o introducere-jurnal de calatorie in America tuturor libertatilor, calatorie menita parca sa pregateasca ochiul naratorului pentru o corecta perceptie asupra a ceea ce va sa se petreaca in tara ermetic inchisa din care vine, evenimentele incep aici sa se precipite: muncitorii de la Brasov se rascoala, Ceausescu refuza perestroika gorbaciovista, regimul lui se prabuseste.
Avem apoi o suita de tablouri atent decupate astfel incat descrierea sa se constituie simultan in analiza: amalgamul de disidenti si oameni vechi din guvernul provizoriu; masele din strada si teroristii, emanatii revolutiei si procesul Ceausestilor; renasterea partidelor istorice, constituirea societatii civile; Piata Universitatii si in final, mineriadele, ca expresie a esecului; nepretuita libertate triumfand intr-o Romanie insangerata.
Un text captivant in sine si o nepretuita sursa pentru viitoarele mari sinteze despre revolutia romana din decembrie 1989.


Carti similare cu Revolutia romana vazuta din strada

Martor

Martor

de Nicolas Sarkozy

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!