O teorie economica a democratiei

scrisa de Anthony Downs

O teorie economica a democratiei de Anthony Downs Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
O teorie economica a democratiei 26.5 lei *
O teorie economica a democratiei 38 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Institutul European
Autor (i): Anthony Downs
ISBN: 9789736116070
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Cartea lui Anthony Downs, O teorie economica a democratiei, este una dintre cele mai influente lucrari politologice din secolul XX. A fost in repetate randuri caracterizata drept "clasica", prin influenta pe care a exercitat-o asupra teoriei politice pozitive si datorita contributiei la asigurarea unui fundament epistemologic ferm stiintei politice, in peisajul stiintelor sociale. Este, conform statisticilor, una dintre primele zece lucrari de specialitate, ca relevanta (indicator masurat prin frecventa citarilor in literatura academica), nivel cu atat mai semnificativ cu cat ritmul innoirii in cadrul subdisciplinei "teorie politica pozitiva" este impresionant.Traducerea lucrarii lui Downs este un prim pas catre acoperirea unui deficit, in spatiul romanesc. Daca alte subdiscipline sunt mult mai bine acoperite, prin traduceri si lucrari originale, teoria politica pozitiva este inca insuficient cunoscuta si studiata. Editia romaneasca se va dovedi utila, in mod cert, profesorilor si studentilor la specializarea Stiinte Politice, precum si publicului larg interesat de fenomenul democratic.

◊ Motivatia partidelor si functia guvernamentala in societate;◊ Logica de baza a deciziei guvernamentale;◊ Semnificatia incertitudinii;◊ Procesul de informare;◊ Beneficiile de pe urma informarii si diminuarea lor;◊ Comentariu asupra teoriilor economice privind comportamentul guvernamental;◊ Propozitii testabile derivate din teorie


Carti similare cu O teorie economica a democratiei

Marketing politic in romania inainte si dupa 1989

Marketing politic in...

de Alexandra Bardan

mai mult
Ariel sharon si bataliile lui politice

Ariel sharon si...

de Robert Assaraf

mai mult
Romania si uniunea europeana

Romania si uniunea...

de Luciana Ghica

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!