Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Plumb

Plumb

scrisa de George Bacovia

Plumb de George Bacovia Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Litera
Autor (i): George Bacovia
ISBN: 978-973-675-698-6
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Lui Bacovia ii repugnau teoriile. Probabil ca le percepea ca pe niste surse de falsificare. Numai inspiratia genuina, senzoriala o simtea ca pe o garantie de autenticitate. El se credea un „senzitiv“, ca in proza sa cunoscuta, nu un intelectual. Se vedea pe sine, probabil, in situatia de artist sincer si spontan, in priza directa cu senzatiile care ii talmaceau lumea, evitand complicatiile si artificiile.

 

Simbolismul bacovian lasa cateva usi deschise spre esteticile ce vor irupe dupa el, cand poemul va deveni prisma metaforica prin intermediul careia poetul isi cauta locul sau in lume, dar si lumea incearca sa se faca acceptata de poet. Permisivitatea poeziei bacoviene, forta ei ascunsa, capacitatea ei de a se primeni postum, intersectand directii pe care, in aparenta, nu le continea, explica viabilitatea acestei opere de o paradoxala umilitate. Probabil ca are dreptate Borges cand spune: „timpul care darama palatele imbogateste versurile“!

 

 

DINU FLĂMaND


Carti similare cu Plumb

Sonnets (format de buzunar)

Sonnets (format de...

de William Shakespeare

mai mult
Frontiera gradinii - poezii -

Frontiera gradinii -...

de Irina Grigorescu

mai mult
Cazemata de roua

Cazemata de roua

de Lucia Negoita

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Ioana
Recenzii: 0
Carti citite: 141

Eliza382
Recenzii: 0
Carti citite: 43

BabyRalukutza
Recenzii: 0
Carti citite: 65