Politica si statele

scrisa de Raffaella Gherardi,

Politica si statele de Raffaella Gherardi, Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Politica si statele 36 lei *
Politica si statele 42.75 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Institutul European
Autor (i): Raffaella Gherardi,
ISBN: 978-973-611-638-4
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Lucrarea Politica si statele. Probleme si figuri ale gandirii occidentale este un manual recent, foarte influent in spatiul italian, care isi propune sa coreleze activitatea de predare in domeniul Istoriei Ideilor Politice cu cea din disciplina Relatiilor Internationale. Inspirat de prestigioasa scoala de istorie a ideilor de la Universitatea din Bologna, volumul are un caracter sistematic, si se distinge prin claritatea si coerenta expunerii, dar si prin dorinta co-autorilor de a oferi noi interpretari, noi abordari ale clasicilor gandirii politice occidentale. Se remarca modul in care este urmarita legatura teoretica intre cei doi termeni inclusi in titlu ("politica" si "statele"), atat in consistenta sectiune introductiva, cat si in capitolele consacrate teoreticienilor selectati.


Din cuprins:◊ Libertate si egalitate in gandirea politica moderna - Sandro Mezzadra;◊ De la un absolutism la altul - Pierangelo Schiera;◊ Machiavelli - Fabio Raimondi;◊ Hobbes - Maurizio Ricciardi;◊ Montesquieu - Saffo Testoni Binetti;◊ Marx - Maurizio Ricciardi;◊ Weber - Francesco Tuccari


Carti similare cu Politica si statele

Negocierile in viata social-politica

Negocierile in viata...

de Liviu Petru Zapartan

mai mult
Viata mea

Viata mea

de Bill Clinton

mai mult
Rusia dupa imperiu. intre putere regionala si custode global

Rusia dupa imperiu....

de Stanislav Secrieru

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!