Memoriile lui sherlock holmes

scrisa de Arthur Conan Doyle

Memoriile lui sherlock holmes de Arthur Conan Doyle Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Memoriile lui sherlock holmes 28 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Compania
Autor (i): Arthur Conan Doyle
ISBN: 9789737841704
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Celebrul personaj Sherlock Holmes a prins viata sub pana lui sir Arthur Conan Doyle (1859-1930) in 1887, pe cand doctorul Doyle isi astepta pacientii in cabinetul sau din Southsea. in cativa ani si cateva zeci de anchete care au fermecat Anglia si apoi lumea intreaga, detectivul s-a facut stapan pe o mitologie a lui (costum in carouri, sapca, pipa, lupa si domiciliu in Baker Street 221B), mai convingatoare chiar decat viata unui londonez real. Holmes – campion al logicii, temperament artist, dar nu mai putin sportiv si amator de chimie – cerceta faradelegi complicate in tandem cu la fel de faimosul Doctor Watson – figura de medic bonom, rotunjor, cu mare agerime sociala –, care ii slujea si de cronicar. in 1894, odata cu exceptionalele Memorii ale lui Sherlock Holmes, sir Arthur Conan Doyle a incercat sa se desparta de personajul de-acum fetis, care-i consuma o « prea mare doza de imaginatie », umbrindu-i orice alte scrieri.

Şi i-a confectionat o ingenioasa disparitie : Sherlock Holmes cade in capcana unui raufacator diabolic, capul unei retele infractionale care prefigureaza sistemul mafiot. Cititorii n-au acceptat insa o asemenea fatalitate, iar scriitorul, induplecat, si-a facut eroul sa « se intoarca » dupa catva timp, gata de noi aventuri.Cuprinsul : Fir-de-Argint • Fata galbena • Functionarul comercial • Vasul Gloria Scott • Ritualul Musgrave • Proprietarii din Reigate • Povestea cocosatului • Bolnavul internat la domiciliu • Interpretul grec • Tratatul naval • Ultimul caz

Cosmopolit


Carti similare cu Memoriile lui sherlock holmes

Obiecte ascutite

Obiecte ascutite

de Gillian Flynn

mai mult
Infractori ghinionisti

Infractori ghinionisti

de Traian Tandin

mai mult
Chemarea cucului

Chemarea cucului

de Robert Galbraith

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

andreeatoma
Recenzii: 56
Carti citite: 140

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146

Sory_Luciano
Recenzii: 11
Carti citite: 207