Memoriile lui sherlock holmes

scrisa de Arthur Conan Doyle

Memoriile lui sherlock holmes de Arthur Conan Doyle Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Memoriile lui sherlock holmes 28 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Compania
Autor (i): Arthur Conan Doyle
ISBN: 9789737841704
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Celebrul personaj Sherlock Holmes a prins viata sub pana lui sir Arthur Conan Doyle (1859-1930) in 1887, pe cand doctorul Doyle isi astepta pacientii in cabinetul sau din Southsea. in cativa ani si cateva zeci de anchete care au fermecat Anglia si apoi lumea intreaga, detectivul s-a facut stapan pe o mitologie a lui (costum in carouri, sapca, pipa, lupa si domiciliu in Baker Street 221B), mai convingatoare chiar decat viata unui londonez real. Holmes – campion al logicii, temperament artist, dar nu mai putin sportiv si amator de chimie – cerceta faradelegi complicate in tandem cu la fel de faimosul Doctor Watson – figura de medic bonom, rotunjor, cu mare agerime sociala –, care ii slujea si de cronicar. in 1894, odata cu exceptionalele Memorii ale lui Sherlock Holmes, sir Arthur Conan Doyle a incercat sa se desparta de personajul de-acum fetis, care-i consuma o « prea mare doza de imaginatie », umbrindu-i orice alte scrieri.

Şi i-a confectionat o ingenioasa disparitie : Sherlock Holmes cade in capcana unui raufacator diabolic, capul unei retele infractionale care prefigureaza sistemul mafiot. Cititorii n-au acceptat insa o asemenea fatalitate, iar scriitorul, induplecat, si-a facut eroul sa « se intoarca » dupa catva timp, gata de noi aventuri.Cuprinsul : Fir-de-Argint • Fata galbena • Functionarul comercial • Vasul Gloria Scott • Ritualul Musgrave • Proprietarii din Reigate • Povestea cocosatului • Bolnavul internat la domiciliu • Interpretul grec • Tratatul naval • Ultimul caz

Cosmopolit


Carti similare cu Memoriile lui sherlock holmes

Jack judecatorul

Jack judecatorul

de Edgar Wallace

mai mult
O papusa sau alta

O papusa sau alta

de Sophie Hannah

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

R.Arthur
Recenzii: 0
Carti citite: 39

Sory_Luciano
Recenzii: 11
Carti citite: 207

Patricia30
Recenzii: 0
Carti citite: 66