Manhattan transfer

scrisa de John Dos Passos

Manhattan transfer de John Dos Passos Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Manhattan transfer 7.7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Leda
Autor (i): John Dos Passos
ISBN: 9731020195
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Poate ca John Dos Passos (1896-1970) nu este "cel mai mare scriitor al timpurilor noastre", asa cum a afirmat Jean-Paul Sartre in 1938, dar cu siguranta isi are un loc bine stabilit in istoria literaturii americane ca un cronicar obiectiv al civilizatiei americane de la 1900 pana la marea depresiune economica.
In romanul experimental Manhattan Transfer (1925), cautarea constiintei nationale a Americii se impleteste cu odiseea personala a lui Dos Passos, care, prin alter ego-ul sau, Jimmy Herf, descopera valori ce se opun celor pe care societatea le considera importante.Manhattan Transfer vorbeste despre alienare, singuratate, frustrare, pierderea individualitatii; el este insa un "roman colectiv", unde tema unificatoare este dezvoltata prin numeroasele fatete ale personajelor si situatiilor. New Yorkul lui Dos Passos nu are o dimensiune "plastica", el este un oras "uman": personaje, istorii de viata, dialoguri, atmosfere alcatuite din mirosuri, culori, sunete si lumina, astfel ca in final protagonistul romanului nu este un anumit individ, ci insusi Manhattanul - stralucitor, dar singuratic si respirand instrainarea.


Carti similare cu Manhattan transfer

Mie nu mi-e frica

Mie nu mi-e frica

de Niccolo Ammaniti

mai mult
Parul venerei

Parul venerei

de Mihail Siskin

mai mult
Cabalistul

Cabalistul

de Geert Kimpen

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!