Sisteme de programe orientate pe obiecte

scrisa de Anca-daniela Ionita, Daniela Saru

Sisteme de programe orientate pe obiecte de Anca-daniela Ionita, Daniela Saru Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: ALL
Autor (i): Anca-daniela Ionita, Daniela Saru
ISBN: 9736841928
Anul aparitiei: 2000
Descriere: Dezvoltarea sistemelor de programe este un proces complex, care necesita multe cunostinte suplimentare fata de simpla abilitate de a utiliza un limbaj de programare. Aceasta presupune modelarea aplicatiei, luarea unor decizii privind sistemul de calcul folosit, adaptarea modelelor in vederea implementarii efective, scrierea si testarea programelor. In plus, in cazul mediilor distribuite eterogene, ce pot ingloba o mare diversitate de echipamente hardware si de componente software, este necesar ca toate componentele sa fie proiectate si construite pe baza unor interfete standard.
In acest context, cartea prezinta tehnica modelarii obiectuale (OMT - Object Modeling Technique), un limbaj pentru implementarea orientata pe obiecte (C++) si o tehnologie utilizata in sistemele de programe distribuite, pentru a facilita interactiunea intre componente implementate in limbaje diferite (CORBA - Common Object Request Broker Architecture). Se creeaza astfel un cadru care cuprinde toate nivelurile procesului de dezvoltare a sistemelor de programe, pentru a facilita cititorilor utilizarea efectiva a celor prezentate in aplicatiile practice.
Cartea este destinata studentilor care urmeaza cursuri de programare orientata pe obiecte, limbaj C++, ingineria sistemelor de programe, sisteme distribuite, precum si cercetatorilor sau tuturor acelora care sunt interesati de dezvoltarea unor sisteme de programe diferite.
Volumul Sisteme de programe orientate pe obiecte descrie si ilustreaza toate etapele procesului de dezvoltare a sistemelor de programe, oferind cititorilor posibilitatea de a utiliza in aplicatii practice metodologia si instrumentele software prezentate.
Partea I , Dezvoltarea sistemelor de programe utilizand tehnica modelarii obiectuale, prezinta conceptele de baza ale programarii orientate pe obiecte si un studiu detaliat al uneia dintre cele mai utilizate metodologii de dezvoltare a programelor - tehnica modelarii obiectuale (OMT - Object Modelling Technique). Partea a II-a, Implementarea sistemelor de programe in limbajul C++, ofera o initiere in limbajul C++, conceputa astfel incat sa se adreseze cititorilor care cunosc limbajul de programare C. Structura aleasa pentru prezentarea notiunilor asigura atat o abordare accesibila pentru incepatori, cat si usurinta intelegerii unor elemente mai complexe, pentru cei care folosesc deja limbajul C++ la un nivel mediu. Partea a III-a, Dezvoltarea aplicatiilor distribuite in tehnologie CORBA, constituie un ghid util pentru studierea si utilizarea tehnologiei CORBA in cadrul sistemelor de programe orientate pe obiecte. Se pot crea astfel, cu multa eleganta si eficienta, aplicatii distribuite formate din componente implementate cu ajutorul unor limbaje de programare diferite si executate (eventual) sub sisteme de operare diferite.


Carti similare cu Sisteme de programe orientate pe obiecte

Manualul utilizatorului de pc - pentru obtinerea permisului ecdl

Manualul...

de Kovacs Sandor, Dorin Bocu

mai mult
Introducere in analiza algoritmilor

Introducere in analiza...

de Cristian A. Giumale

mai mult
Multimedia tool book  - utilizare si programare

Multimedia tool book...

de Gheorghe Marin

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!