Vrajirea

scrisa de Hermann Broch

Vrajirea de Hermann Broch Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Vrajirea 7.7 lei *
Vrajirea 10 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Leda
Autor (i): Hermann Broch
Anul aparitiei: 2007
Descriere: "Vrajirea lui Hermann Broch este unul dintre cele mai mari romane ale secolului XX si reprezinta poate o realizare si mai importanta decat Doctor Faustus de Thomas Mann. Ambele opere urmaresc sa expuna radacinile hitlerismului cu mijloacele marii literaturi." George Steiner
 
Cunoscut publicului roman prin Moartea lui Virgiliu si trilogia Somnambulii, Hermann Broch (1886-1951) - prozator, poet si eseist - este o figura centrala a perioadei de glorie a culturii austriece.
 
Romanul Vrajirea, tradus acum pentru prima oara in limba romana, a luat nastere in 1935, la doi ani dupa preluarea puterii de catre national-socialisti. Povestea cartii se deruleaza intr-un sat din Tirol in care taranii, subjugati de un strain ciudat, fanatic, Marius Ratti, ajung sa ucida o fata. Acesta promite locuitorilor din straturi sociale si generatii diferite implinirea sperantelor si dorintelor lor celor mai ascunse. Profitand de contradictii, militarizand tineretul, persecutand minoritatile, prezicand o superioritate materiala a satului fata de satele vecine si avand abilitatea de a provoca extaze de genul delirurilor in masa, el preia puterea.
 "Religios" si mitic, romanul este in acelasi timp una dintre cele mai importante scrieri antifasciste din anii '30. Inrudit cu Falezele de marmura a lui Ernst J�nger, el este o parabola despre fragilitatea moralei umane in fata unei ideologii abrutizante.


Carti similare cu Vrajirea

Swing time

Swing time

de Zadie Smith

mai mult
Nix

Nix

de Nathan Hill

mai mult
Moara cu placinte

Moara cu placinte

de Filip Iulian

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!