America! america! (contine cd)

scrisa de Marius Oprea

America! america!  (contine cd) de Marius Oprea Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Marius Oprea
ISBN: 978-973-23-1869-0
Anul aparitiei: 2008
Descriere: ,,Marius Oprea scrie o poezie… frumoasa. Pur si simplu frumoasa: un adjectiv care nu se mai foloseste azi deloc legat de poezie, de arte, inlocuit cu altele mai „tari”. Dar, cum ii spunea Beardsley lui Yeats, citat in Cantos-urile lui Ezra Pound (unul din favoritii lui Marius), „frumusetea e anevoioasa”. Frumusetea e anevoioasa si putini ii stiu secretul. Marius Oprea il stie.” (Simona Popescu)


„Sa scrii o poezie care tine de foame este, sa spun asa, practic imposibil. Este un vis atit de greu de realizat, un vis pe care atunci cind poezia il va atinge vom trai cumva intr-o lume poate asemanatoare celei descrise de Tommaso Campanella in Cetatea Soarelui, acolo unde poetii si intelectualii sint, sa spun asa, virful si modelul intregii societati. Or, Cetatea Soarelui, am invatat la scoala, este o utopie. Poetii nu doar ca sint o elita a lumii in care traim, ci sint priviti ca un soi de excrescenta inutila, ca un fel de apendice al acestei lumi.” (Marius Oprea)


Carti similare cu America! america! (contine cd)

George topirceanu - poezii

George topirceanu -...

de George Topirceanu

mai mult
Miscarea sentimentelor

Miscarea sentimentelor

de Dumitran Frunza

mai mult
Sfera de apa

Sfera de apa

de Doina Sterescu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!