Gindirea politica araba. concepte-cheie intre traditie si inovatie

scrisa de Laura Sitaru

Gindirea politica araba. concepte-cheie intre traditie si inovatie de Laura Sitaru Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Gindirea politica araba. concepte-cheie intre traditie si inovatie 21 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Laura Sitaru
ISBN: 978-973-46-1494-3
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Prefata de Lucian Boia
 
Problema identitatii colective in lumea arabo-islamica si a expresiei acesteia in plan sociopolitic preocupa atit mediile culturale islamice, cit si pe cele occidentale. Lucrarea prezinta, dintr-o tripla perspectiva – lingvistica, istorica si politica –, formarea principalelor concepte care definesc dezvoltarea identitara in spatiul arabo-islamic in perioada moderna. O atentie speciala este acordata referintelor istorice si curentelor modernitatii occidentale aplicate lumii arabo-islamice – nationalismul, democratia, libertatea sau laicitatea –, precum si analizei limbajului politic contemporan.
 
„Unitatea lumii arabo-islamice, dar si diversitatea ei, inertiile traditionale, dar si tendintele modernizatoare, respingerea Occidentului, dar si apropierea de Occident, toate isi gasesc locul intr-o expunere bine tinuta sub control, care nu-ti propune nici sa valorizeze, nici sa devalorizeze, ci pur si simplu sa explice.” (Lucian Boia)


Cuprins:
Conceptul de stat in gindirea islamica • Autoritatea in islam: un singur concept, mai multe interpretari • Institutia statului in islam la intilnirea cu modernitatea de tip european • Ideologii care au marcat modernitatea arabo-islamica • Democratia in spatiul arab • Laicitatea si modernitatea arabo-islamica


Carti similare cu Gindirea politica araba. concepte-cheie intre traditie si inovatie

Codul zambaccian 2

Codul zambaccian 2

de Adrian Nastase

mai mult
Terorismul. ultima solutie?

Terorismul. ultima...

de Cristian Barna

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!