Gindirea politica araba. concepte-cheie intre traditie si inovatie

scrisa de Laura Sitaru

Gindirea politica araba. concepte-cheie intre traditie si inovatie de Laura Sitaru Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Gindirea politica araba. concepte-cheie intre traditie si inovatie 21 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Laura Sitaru
ISBN: 978-973-46-1494-3
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Prefata de Lucian Boia
 
Problema identitatii colective in lumea arabo-islamica si a expresiei acesteia in plan sociopolitic preocupa atit mediile culturale islamice, cit si pe cele occidentale. Lucrarea prezinta, dintr-o tripla perspectiva – lingvistica, istorica si politica –, formarea principalelor concepte care definesc dezvoltarea identitara in spatiul arabo-islamic in perioada moderna. O atentie speciala este acordata referintelor istorice si curentelor modernitatii occidentale aplicate lumii arabo-islamice – nationalismul, democratia, libertatea sau laicitatea –, precum si analizei limbajului politic contemporan.
 
„Unitatea lumii arabo-islamice, dar si diversitatea ei, inertiile traditionale, dar si tendintele modernizatoare, respingerea Occidentului, dar si apropierea de Occident, toate isi gasesc locul intr-o expunere bine tinuta sub control, care nu-ti propune nici sa valorizeze, nici sa devalorizeze, ci pur si simplu sa explice.” (Lucian Boia)


Cuprins:
Conceptul de stat in gindirea islamica • Autoritatea in islam: un singur concept, mai multe interpretari • Institutia statului in islam la intilnirea cu modernitatea de tip european • Ideologii care au marcat modernitatea arabo-islamica • Democratia in spatiul arab • Laicitatea si modernitatea arabo-islamica


Carti similare cu Gindirea politica araba. concepte-cheie intre traditie si inovatie

Mi6

Mi6

de Eric Frattini

mai mult
Tragedia politicii de forta

Tragedia politicii de...

de John J. Mearsheimer

mai mult
Nasterea biopoliticii

Nasterea biopoliticii

de Michel Foucault

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!