Biasarea atentiei in anxietate

scrisa de Corneliu Marius Cioara

Biasarea atentiei in anxietate de Corneliu Marius Cioara Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Biasarea atentiei in anxietate 19.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Asociatia de Stiinte Cognitive din Romania
Autor (i): Corneliu Marius Cioara
ISBN: 9789737973801
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Interesat de relationarea si conditionarea reciproca a cunoasterii si a afectivitatatii, autorul urmareste ideea imbratisata de un numar tot mai mare de psihologi clinicieni, potrivit careia emotiile au o componenta cognitiva substantiala si ca functionarea defectuoasa a acesteia are un rol fundamental in mentinerea tulburarilor afective.

in acest sens, lucrarea de fata abordeaza una dintre fatetele relatiei cognitii-emotii: biasarea atentiei (adica distorsiunea in prelucrarea stimulilor emotionali in comparatie cu cei neutri) in anxietate. Se analizeaza la nivel teoretic, metodologic si empiric conditiile in care stimulii anxiogeni beneficiaza de resurse prioritare de procesare si consecintele acestui fenomen asupra calitatii si a intensitatii emotiilor resimtite. Sintetic, lucrarea urmareste specificul biasarilor atentionale si rolul lor in dinamica anxietatii.Din cuprins:

Modele teoretice ale procesarii informtionale selective in anxietate • Paradigme experimentale utilzate in studiul biasarilor atentionale • Specificul biasarilor atentionale in anxietate • Rolul biasarilor atentionale in reactivitatea emotionala


Carti similare cu Biasarea atentiei in anxietate

Introducere in psihologie

Introducere in psihologie

de Mihai Golu, Aurel Dicu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!