Non-sensul giratoriu si alte non-sensuri de ieri si de azi

scrisa de Matei Plesu

Non-sensul giratoriu si alte non-sensuri de ieri si de azi de Matei Plesu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Non-sensul giratoriu si alte non-sensuri de ieri si de azi 7.99 lei *
Non-sensul giratoriu si alte non-sensuri de ieri si de azi 10 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Matei Plesu
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 9789736893377
Anul aparitiei: 2009
Descriere: O carte sprintara, acidulata, dar nu acida, vesela, cand nu altoita cu melancolii, premonitorie pe-alocuri, nostalgica printre randuri. Un sir bine impletit de povesti scurte si pestrite ca insesi intamplarile lumii noastre.

Aveam carnetul de cateva luni cand m-a oprit un politist intaia oara. Functionar pagubos condamnat sa lucreze in strada, se proteja cum stia el mai bine de vitregiile vietii de teren. Purta sub uniforma o flanela groasa de lana, iar din urechi ii ieseau somoioage de vata: sa nu-l traga curentul prin sectie, sa nu-l bata vantul prin intersectie. ii intind actele. Le preia mecanic, fara sa se uite. Ma intreaba: „Ce faci?“, marturisesc: „Conduceam.“ „Unde te duci?“ – „Acasa.“ „De unde vii?“ – „De la facultate.“ „Ce facultate?“ – „Filozofie.“ „Şi ce se face pe-acolo?“ – ii enumar constiincios cateva nume de cursuri. Se uita lung, cu aerul ca ceva nu iese la numar, apoi ma intreaba iscusit: „Da' ia zi-mi, logica nu va invata?“ – „Ba da“, imi recunosc eu scaparea, simtind ingrijorat cum intrebarile, la inceput arbitrare, incep sa fie tintite, sa bata undeva: „Pai bine, dom'le“ – triumfa el – „e logic sa treci pe rosu?!“ Am tacut, picat la examenul de logica in traseu. Cu generozitate de invingator, ma gratiaza. imi inapoiaza actele neprihanite si-mi sopteste-n zeflemea: „Circulati!“ (Matei PLEŞU)


Carti similare cu Non-sensul giratoriu si alte non-sensuri de ieri si de azi

Legea lui murphy

Legea lui murphy

de Arthur Bloch

mai mult
Prima carte de rasul lumii

Prima carte de rasul...

de Mircea Georgescu

mai mult
50 de pamflete

50 de pamflete

de Paul Everac

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!