Povestea mea. Adaptată pentru tinerii cititori

scrisa de Michelle Obama

Povestea mea. Adaptată pentru tinerii cititori de Michelle Obama Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Litera
Autor (i): Michelle Obama
Traducator (i): Corina Hădăreanu
Numar de pagini: 528 pagini
ISBN: 978-606-33-7400-5
Anul aparitiei: 2021
Descriere: Michelle Robinson s-a născut în cartierul South Side din Chicago. De la aceste începuturi umile va ajunge Michelle Obama, puternica primă doamnă a Statelor Unite, adevărată sursă de inspiraţie, atunci când soţul ei, Barack Obama, a fost ales cel de-al patruzeci şi patrulea preşedinte. Vor fi prima Primă Familie de culoare la Casa Albă şi vor servi ţara vreme de două mandate.

În copilărie, Michelle a împărţit aceeaşi cameră cu fratele ei, Craig, în apartamentul de la etaj al familiei lor, din casa mătuşii ei. Părinţii săi, Fraser şi Marian, şi-au hrănit copiii cu dragostea şi energia lor. Tatăl lui Michelle şi-a învăţat copiii să muncească din greu, să se ţină de cuvânt şi să îşi amintească să râdă. Mama ei le-a arătat cum să gândească singuri, să îşi folosească vocea şi să nu se teamă.

Dar viaţa a îndepărtat-o de casă. Cu hotărâre, planuri făcute cu atenţie şi dorinţa de a se realiza, Michelle a fost dornică să îşi extindă orizontul. A intrat la Universitatea Princeton, unde a descoperit cum e să fii singura femeie de culoare dintr-o încăpere. A studiat apoi la Facultatea de Drept de la Harvard şi, după absolvire, s-a întors la Chicago şi a devenit avocat de succes. Planurile ei s-au schimbat când l-a cunoscut şi s-a îndrăgostit de Barack Obama.

De la primii ani de căsnicie când se lupta să echilibreze rolurile de femeie de carieră, soţie şi mamă a două fiice, Michelle Obama dă detalii despre trecerea către viaţa politică şi despre cele îndurate de familia ei ca urmare a carierei politice rapide a soţului ei şi a campaniei pentru alegerile prezidenţiale. Ea ne vorbeşte despre strălucirea rochiilor de bal şi a călătoriilor în toată lumea şi despre cât de greu este să îi consolezi pe cei care au trecut prin tragedii.

Între timp, a reuşit să nu lipsească de la concursurile de înot ale fiicelor ei şi să asiste la serbările şcolare fără să ajungă ea în centrul atenţiei, în timp ce elabora şi promova diverse iniţiative, orientate mai ales către copii, în primii ani ca primă doamnă.

Cel mai important, acest volum redactat pentru tinerii cititori reprezintă o relatare cinstită şi fascinantă despre viaţa trăită prin puterea exemplului de Michelle Obama. Ea îşi împărtăşeşte opinia despre cum pot tinerii să se ajute şi să îi ajute şi pe alţii, indiferent de statutul pe care îl au în viaţă. Le cere cititorilor să îşi dea seama că nimeni nu este perfect şi că procesul scrierii propriei poveşti este ceea ce contează, iar descoperirea de sine este continuă. Spunându-şi povestea cu curaj, îşi întreabă tinerii cititori: Cine sunteţi şi ce vreţi să deveniţi?


Carti similare cu Povestea mea. Adaptată pentru tinerii cititori

Invatare. Memorii

Invatare. Memorii

de Tara Westover

mai mult
Jurnal 1935-1944

Jurnal 1935-1944

de Mihail Sebastian

mai mult
Drumuri prin memorie

Drumuri prin memorie

de Octavian Paler

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!