Oglinda care deformează

scrisa de Jia Tolentino

Oglinda care deformează de Jia Tolentino Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Oglinda care deformează 49.9 lei *
Oglinda care deformează 49.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Jia Tolentino
Traducator (i): Irina Bogdan
Numar de pagini: 304 pagini
ISBN: 978-606-33-6375-7
Anul aparitiei: 2020
Descriere: O tânără scriitoare examinează fracturile din centrul culturii contemporane cu vervă, inteligență și acuitate intelectuală – pentru cititorii care s-au întrebat cum ar fi fost ca Susan Sontag să fi trăit în epoca internetului. Jia Tolentino este o voce fără egal a generației sale, care abordează conflictele, contradicțiile și schimbările fundamentale ce ne definesc pe noi și epoca noastră. Acum, în această colecție sclipitoare de nouă eseuri cu totul originale, scrise cu o rară combinație de dăruire și talent, spirit și curaj, analizează în profunzime forțele care ne deformează viziunea, demonstrând o potență stilistică fără egal și dexteritate critică.

Oglinda care deformează reprezintă o călătorie iluminatoare, de neuitat pe fluviul autoiluzionării care curge imediat sub stratul de suprafață al vieții noastre. Aceasta este o carte despre stimulii care ne conturează și despre cât este de greu să ne vedem clar printr-o cultură care se învârte în jurul sinelui. În fiecare eseu, Tolentino scrie despre o prismă culturală: apariția și evoluția coșmarului rețelelor de socializare; apariția înșelătoriei ca etos al mileniului; călătoria eroinei din literatură de la curaj la banal și apoi la amărăciune; visul punitiv al optimizării, care insistă că totul, inclusiv corpul, trebuie să devină mai eficient și mai frumos până în momentul în care murim.

Plină de umor și de capacitatea de a elucida complexul imposibilității într-o clipă, marcată de dorința de a-și trata cititorii cu onestitate profundă, Oglinda care deformează este deja o carte clasică a celui mai prost deceniu de până acum.

„Este ușor să scrii despre lucruri așa cum îți dorești să fie sau cum îți spun alții că ar trebui să fie. Este mult mai greu să gândești singur, cu un minimum de autoiluzionare. Este chiar mai greu să o faci într-un moment precum acesta, când gândurile noastre sunt subiectul unor manipulări fără precedent, al monetizării și al supravegherii. Totuși, Tolentino a reușit să spună multe adevăruri incomode în Oglinda care deformează – și într-un stil de invidiat. Este o carte ca o provocare plină de spirit, care ne va face pe mulți să ne uităm lung și atent în oglindă. Mi-a dat speranță.“ Zadie Smith

„Eseuri inteligente și impresionante.“ Vanity Fair

„O Susan Sontag a noului mileniu, o voce inedită a criticii culturale... Rămâne aproape de subiectele ei chiar și când se scarpină în cap și se întreabă de ce facem ceea ce facem. Chiar mai bine: scrie minunat.“ The Washington Post


Carti similare cu Oglinda care deformează

Ferestre catre copiii nostri

Ferestre catre copiii...

de Violet Oaklander

mai mult
Mumia de la masa din sufragerie

Mumia de la masa din...

de Jeffrey A. Kottler

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!