Range

scrisa de David Epstein

Range de David Epstein Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Range 51.15 lei *
Range 55 lei *
Range 55 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Publica
Autor (i): David Epstein
Traducator (i): Dan Craciun
Numar de pagini: 424 pagini
ISBN: 978-606-722-395-8
Anul aparitiei: 2020
Descriere: Nenumărați experți susțin că oricine dorește să-și dezvolte o abilitate, să cânte la un instrument ori să ajungă în elita sferei sale de activitate trebuie să înceapă devreme, să se concentreze intens și să acorde exercițiului metodic cât mai multe ore cu putință. Dacă te pregătești superficial sau dacă amâni startul, nu-i vei ajunge nicicând din urmă pe cei care au plecat devreme.

Dar o analiză mai atentă a studiilor despre performerii din vârful elitei mondiale, de la sportivi profesioniști până la iluștri laureați ai Premiului Nobel, arată că specializarea timpurie reprezintă excepția, nu regula. Provocatoare, riguroasă și captivantă, Range prezintă o pledoarie convingătoare pentru cultivarea activă a ineficienței. Ratarea unui test este cea mai bună cale de a învăța. Cei care abandonează frecvent un domeniu de activitate sfârșesc prin a se bucura de cele mai satisfăcătoare cariere.

Inventatorii cu cel mai mare impact jonglează cu mai multe domenii în loc să aprofundeze cunoștințele dobândite într-unul singur. Pe măsură ce experții se rezumă la specialitățile lor, timp în care computerele stăpânesc tot mai multe dintre abilitățile cândva rezervate indivizilor hiperspecializați, oamenii care au o viziune largă și care caută experiențe și perspective diverse vor avea succese tot mai semnificative.

David Epstein i-a examinat pe cei mai reputați sportivi, artiști, muzicieni, inventatori și oameni de știință. În acest fel a descoperit că, în cele mai multe domenii – îndeosebi în cele complexe și imprevizibile –, generaliștii, nu specialiștii, au cele mai mari șanse să exceleze. Deseori se întâmplă ca generaliștii să-și descopere calea târziu și să jongleze cu numeroase preocupări în loc să se limiteze la una singură. de asemenea, ei sunt mai creativi, mai agili și mai capabili să vadă conexiuni pe care colegii lor mai specializați nu le sesizează.

Prea multă vreme am crezut într-o singură cale spre excelență. Începe devreme, specializează-te repede, țintește eficiența. Dar în această carte David Epstein arată că drumul spre excelență arată cu totul altfel în majoritatea domeniilor. Explorează în toate direcțiile, trăiește nenumărate experiențe, fă ocoluri și experimentează fără odihnă. Range este o carte actuală și importantă, o lectură esențială pentru manageri, părinți, antrenori și pentru toți oamenii preocupați de îmbunătățirea performanței. — DANIEL H. PINK, autorul cărților Când, Drive și A vinde e omenește

Din motive pe care nu le pot explica, David Epstein reușește să mă facă să savurez pe deplin experiența de a mi se spune că tot ceea ce am crezut despre ceva era greșit. Range m-a încântat. — MALCOLM GLADWELL, autorul cărților De vorbă cu necunoscuți, Excepționalii și The Tipping Point

Vreau să dăruiesc Range fiecărui puști forțat să ia lecții de vioară, dar care ar dori să învețe să bată la tobe; fiecărui programator care visează în secret să devină psiholog; oricui dorește ca oamenii să prospere într-o eră a roboților. Range este plină de surprize și de speranță, un ghid de supraviețuire în secolul XXI. — AMANDA RIPLEY, autoarea cărții Cei mai deștepți copii din lume


Carti similare cu Range

Meditatie si psihologie

Meditatie si psihologie

de Dr. Jacques Vigne

mai mult
Cum să ne gândim mai mult la sex

Cum să ne gândim mai...

de Alain de Botton

mai mult
Cum să schimbi lumea

Cum să schimbi lumea

de John-Paul Flintoff

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!