Apicultorul din Alep

scrisa de Christy Lefteri

Apicultorul din Alep de Christy Lefteri Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Apicultorul din Alep 26.94 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Christy Lefteri
Traducator (i): Emanuela Tegla
Numar de pagini: 336 pagini
ISBN: 978-606-33-4876-1
Anul aparitiei: 2020
Descriere: Nuri este apicultor, iar Afra, soția sa, este artistă. Dimineața, Nuri se trezește odată cu prima chemare la rugăciune, apoi se duce la stupii săi aflați într-un încântător peisaj rural. Afra își vinde în piața orașului picturile în culori paradiziace. Trăiesc o viață simplă, dăruită cu bucuria familiei și a prietenilor, pe dealurile frumosului oraș sirian Alep, până când tragedia îi lovește. Când tot ce iubesc este distrus de război, Nuri știe că nu au de ales decât să ia drumul refugiului. Dar scăparea din Siria apocaliptică nu va fi ușoară.

Călătoria spre Turcia, apoi, prin Grecia, către Marea Britanie este o trecere prin infern – prin infernul evocării continue a trecutului recent și prin infernul condiției actuale de refugiat. Ceea ce îi dă putere lui Nuri este gândul că, la capătul drumului, îl așteaptă vărul său, Mustafa, cu care va reconstrui, din ceea ce le-a rămas, viața tihnită de altădată, pe meleaguri străine.

Apicultorul din Alep este un roman de o actualitate acută, care ne solicită din plin empatia. Totodată, este un avertisment că nimic nu este pe veci garantat, că într-o clipă, viața cea mai pașnică și mai obișnuită poate fi zdruncinată din temelii.

„Christy Lefteri demonstrează cu sensibilitate ce se întâmplă atunci când războiul ajunge până la tine și avertizează asupra efectelor subtile ale traumei și doliului. Nuri și Afra nu sunt portretizați în mod schematic ca victime, ci fiecare face față în felul său specific și complicat sindromului de stres posttraumatic... Prin crearea unor personaje cu o viață interioară atât de bogată și de complexă, Lefteri sugerează că, pentru a oferi compasiune unor milioane de oameni, te ajută dacă începi cu unul singur.“ Time

„Evocând brutalitatea realității cotidiene ca și licăririle ei de frumusețe, acest roman umanizează poveștile cutremurătoare ale refugiaților despre care auzim la știri. Lefteri explorează nevoia de încredere și demonstrează efectele traumei și ale pierderii asupra oamenilor și a relațiilor dintre ei... O frumoasă meditație asupra realității din fața noastră, cu bune și cu rele.“ The Boston Globe


Carti similare cu Apicultorul din Alep

Povești de vară

Povești de vară

de Mieko Kawakami

mai mult
Bunavestire vol1

Bunavestire vol1

de Nicolae Breban

mai mult
Hoodoo

Hoodoo

de Cosmin Leucuța

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!