În pat cu regele

scrisa de Eleanor Herman

În pat cu regele de Eleanor Herman Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
În pat cu regele 31.12 lei *
În pat cu regele 39.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Eleanor Herman
Traducator (i): Valentina Georgescu
Numar de pagini: 352 pagini
ISBN: 978-606-33-4602-6
Anul aparitiei: 2020
Descriere: De-a lungul secolelor, amantele regale au fost venerate, temute, invidiate și batjocorite. Ele au dat tonul modei, au încurajat artele și, în unele cazuri, au condus națiuni.

În pat cu regele, de Eleanor Herman, ne conduce în sala tronului și în dormitoarele celor mai puternici monarhi ai Europei. Plină de personaje excentrice, umor irevențios și observații șocante, această poveste fermecătoare despre pasiune și politică reprezintă cronica a 500 de ani de aventuri palpitante.

În mod straniu, principala îndatorire a unei amante regale nu era de a-i oferi regelui partide de sex, ci companie. Obligați să se însoare cu prințese străine respingătoare, regii căutau alinare lângă femeile pe care le alegeau singuri. Și ce femei!

De la Madame de Pompadour, faimoasa metresă a lui Ludovic al XV-lea, care și-a păstrat poziția vreme de 19 ani în ciuda frigidității sale, la Camilla Parker-Bowles, care i-a uzurpat locul nimeni alteia decât strălucitoarei Diana, prințesă de Wales.

Amanta regală de succes se făcea indispensabilă. Era gata să converseze cu regele plină de voioșie atunci când era obosită, să facă dragoste la orice oră când era bolnavă și să-i răspundă fiecărui capriciu. Purtând masca încântării peste toate neplăcerile, nu era niciodată istovită, nu se plângea și nici nu suferea.

De la începuturile istoriei, puterea a fost un afrodisiac plin de forță. Folosind jurnale, scrisori personale și depeșe diplomatice, Eleanor Herman dezvăluie dinamica sexului și a puterii, a rivalității și a răzbunării, la cele mai pline de strălucire curți ale Europei. Inteligent și amuzant, În pat cu regele, este un capitol al istoriei femeilor care rămăsese nescris – până acum.

"Sexy, răutăcios și amuzant.“ - New York Times

„O cercetare ireproșabilă și o istorie amuzantă a monarhilor europeni.“ - Kirkus Reviews

„Mult mai amuzant decât Danielle Steel sau Dan Brown.“ - Washington Post

„Poate provoca dependență.“ - Entertainment Weekly

„O istorie socială inedită, extrem de interesantă de citit.“ - New York Times Book Review


Carti similare cu În pat cu regele

Ialta. Prețul păcii

Ialta. Prețul păcii

de Serhii M. Plohii

mai mult
Vanatorii de oameni. Cum l-am rapus pe Pablo Escobar

Vanatorii de oameni....

de Steve Murphy, Javier Peña

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!