Babilon

scrisa de Yasmina Reza

Babilon de Yasmina Reza Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Babilon 29.13 lei *
Babilon 33.92 lei *
Babilon 39.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Yasmina Reza
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 978-606-33-3612-6
Anul aparitiei: 2019
Descriere: Elisabeth, o femeie de șaizeci de ani, locuiește împreună cu soțul ei, Pierre, într-un mic apartament din Deuil-l`Alouette, în suburbiile Parisului. Din plictiseală, Elisabeth hotărăște să iasă din cotidian și să organizeze o „petrecere a primăverii“, la care cei doi își invită prietenii, dar și vecinii, pe Lydie și Jean-Lino, cu care au făcut cunoștință de curând.

După pregătiri grandioase, seara se desfășoară plină de veselie, în ritmul sticlelor care se golesc, al discuțiilor mondene și sterile, al încercărilor de seducție și al unor zeflemele care trezesc vechi resentimente. Este suficientă însă o neînțelegere banală pentru ca această mică petrecere burgheză să scape de sub control și să se transforme într-o dramă.

Babilon este o comedie brutală și plină de melancolie despre absurditatea vieții, a iubirii și a prieteniei, a timpului care trece fără a șterge nici dorințele, nici frustrările noastre. Un roman cu adevărat original, scris de una dintre cele mai inventive și îndrăznețe autoare contemporane.

„Reza este fascinată de ceea ce aproape întotdeauna rămâne nerostit: Ce se întâmplă dacă îndrăznim să spunem ceea ce credem? Babilon este un roman mai întunecat și mai misterios decât piesele care i-au adus autoarei faima... «Norocoși sunt cei care cred că viața face parte dintr-un ansamblu echilibrat», reflectează Elisabeth. Orice cititor care pleacă de la o astfel de credință va ajunge să fie convins de contrariu până la finalul poveștii tulburătoare a lui Reza.“ - The New York Times Book Review

„Ușurința frizând comedia pe care Yasmina Reza o aduce în cadrul unei povești altfel întunecate ne reamintește de forța sa ca scriitor dramatic, totul conducând la o carte ciudată și memorabilă.“ - The Sunday Times


Carti similare cu Babilon

Povestea lui edgar sawtelle

Povestea lui edgar...

de David Wroblewski

mai mult
Lupii trecutului. Sofia

Lupii trecutului. Sofia

de Natasa Alina Culea

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!