Răpirea lui Edgardo Mortara

scrisa de David I. Kertzer

Răpirea lui Edgardo Mortara de David I. Kertzer Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Răpirea lui Edgardo Mortara 29.93 lei *
Răpirea lui Edgardo Mortara 35.91 lei *
Răpirea lui Edgardo Mortara 39.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): David I. Kertzer
Numar de pagini: 496 pagini
ISBN: 978-606-33-4046-8
Anul aparitiei: 2019
Descriere: Bologna: căderea nopții, iunie 1858. O bătaie răsună în ușa negustorului evreu Momolo Mortara. Doi ofițeri ai Inchiziției dau buzna înăuntru și îl iau pe fiul de șase ani al lui Mortara, Edgardo. În timp ce băiatul este smuls din brațele tatălui, mama acestuia se prăbușește. Motivul răpirii lui: fiul a fost botezat în secret de unul dintre servitorii familiei. Conform legii papale, copilul este, prin urmare, catolic, care poate fi luat din mijlocul familiei sale și dus la o mănăstire specială, unde convertirea sa va fi finalizată.

Cu această scenă înfiorătoare, istoricul premiat David I. Kertzer începe povestea adevărată despre cum răpirea unui copil a devenit evenimentul declanșator al prăbușirii Vaticanului ca putere seculară. Cartea evocă disperarea familiei modestului negustor, ritmurile vieții cotidiene în ghetoul evreiesc, și studiază, prin intermediul campaniilor revoluționare ale lui Mazzini și Garibaldi și a unor personaje precum Napoleon al III-lea, apariția Italiei ca stat național, modern. Emoționantă și plină de informații, Răpirea lui Edgardo Mortara se poate citi și ca un thriller istoric și ca o analiză a modului în care o tragedie umană singulară poate schimba cursul istoriei.

„O poveste palpitantă... Erudiția absolută a lui Kertzer și talentul său fin de povestitor se combină pentru a ne prezenta o capodoperă dramatică.“ - Boston Globe

„Minunată... o carte care are toate meritele unui thriller istoric.“ - Daily News

„O relatare lucidă și extrem de dramatică, povestea lui Kertzer se citește cu sufletul la gură, ca o dramă de curte. La fel de rafinată și de surprinzătoare ca o operă de ficțiune.“ - Newsday


Carti similare cu Răpirea lui Edgardo Mortara

Testamentul magdalenei

Testamentul magdalenei

de Laurence Gardner

mai mult
Ereticul

Ereticul

de Miguel Delibes

mai mult
Cortina de fier

Cortina de fier

de Anne Applebaum

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!