Ikigai. Motivul si motivatia

scrisa de Vlad T. Popescu

Ikigai. Motivul si motivatia de Vlad T. Popescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ikigai. Motivul si motivatia 25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Meditative Arts
Autor (i): Vlad T. Popescu
Numar de pagini: 112 pagini
ISBN: 978-606-94373-8-4
Anul aparitiei: 2019
Descriere: Ikigai este o metodă pragmatică de a-ți căuta fericirea. Sensul vieții descoperit prin studierea diagramei Ikigai și a implicațiilor ei nu te duce în mod obli­gatoriu în vârful piramidei sociale sau economice (deși nici nu interzice un astfel de drum, doar să fie cel potrivit ție și nu preluat aiurea de pe la alții), nu îți aduce recu­noașterea din partea celorlalți (deși recunoștința ­joa­că un rol important), îți aduce acest lucru simplu și greu de obținut, nu numai de definit: fericirea.

Un motiv de a mă da jos din pat este plata facturilor, ora de începere a programului, rugămintea unui vecin de a-mi muta mașina, poate chiar strigătele copilului care-și caută ceva prin cameră și nu găsește… Un motiv mă poate mobiliza pe termen scurt, dar nu este nici pe departe un scop în viață, deși așa îl percepem până când ne trezim.

Motivația este ceea ce mă dă jos din pat pe termen lung, chit că nu o pot descrie imediat, este ceea ce mă animă cu adevărat, ceea ce mă definește, chiar dacă eu nu o văd în oglinda sufletului meu, este ceea ce mă animă la nivel profund, chiar dacă nu respectă uneori etica și mo­rala convențională.

Patru întrebări fundamentale ne putem pune în acest context:

Faci bine?
Îți place?
Au nevoie de asta de la tine?
Ai putea fi plătit pentru asta?


Carti similare cu Ikigai. Motivul si motivatia

Secretul

Secretul

de Rhonda Byrne

mai mult
Mandale vindecatoare

Mandale vindecatoare

de Iulia Crut, Valentina Stăntescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!