Mandra sa fiu Rroma

scrisa de Anina Ciuciu

Mandra sa fiu Rroma de Anina Ciuciu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Mandra sa fiu Rroma 9.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Pandora
Autor (i): Anina Ciuciu
Numar de pagini: 168 pagini
ISBN: 978-973-1989-40-2
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Aceasta este povestea Aninei Ciuciu, tanara de etnie rroma care a pornit de la periferia insalubra a Craiovei si a ajuns peste ani sa studieze la Universitatea Sorbona.

„Ma numesc Anina, am douazeci si doi de ani, tara mea este Franta, dar originile mele se afla undeva la mai bine de doua mii de kilometri de Paris. M-am nascut la Craiova, in frigul romanesc al lunii ianuarie 1990.“

Din copilaria petrecuta prin taberele de rromi si pana la acceptarea la Sorbona, confesiunea Aninei Ciuciu ne invita sa urmarim destinul incredibil al acestei tinere femei hotarate sa-si depaseasca propria conditie, insa fara sa-si uite originile. O frumoasa lectie de viata, ce spera sa schimbe atitudinea fata de comunitatea rroma.

„Cand treci prin ceea ce am trecut eu, esti determinat la culme sa reusesti. Este singura modalitate prin care poti sa ti iei revansa asupra vietii. Rromii nu sunt numai persoane care cersesc sau care traiesc asa, hoinarind peste tot. Alcatuiesc o comunitate care are o cultura, o istorie si trebuie sa incerci sa i cunosti. Nu trebuie sa va fie teama, trebuie doar sa incercati sa ne intelegeti si sa ne dati o sansa.“ - Anina Ciuciu


Carti similare cu Mandra sa fiu Rroma

Jurnal de idei

Jurnal de idei

de Constantin Noica

mai mult
Steve jobs - biografia autorizata

Steve jobs - biografia...

de Walter Isaacson

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!