Un Nobel pentru Haruki Murakami?

de / September 9th, 2013 / 230 vizualizari

murakamiScriitorul japonez Haruki Murakami este, din nou, pe lista favoritilor pentru castigarea premiului Nobel pentru literatura, datorita celui mai recent roman al sau – “Colourless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage”.

Casa de pariuri Landbrokes mizeaza anul acesta pe indragitul autor, cu o cota de 3 la 1. Printre ceilalti scriitori cotati cu mari sanse se numara romanicera americana Joyce Carol Oates (cota de 6 la 1), maghiarul Peter Nádas (cota de 7 la 1), poetul japonez Ko Un (cota de 10 la 1) si scriitoarea canadiana de proza scurta Alice Munro (cota de 12 la 1). Urmeaza poetul sirian Adonis, cu o cota de 14 la 1, considerat marele favorit in 2011, cand premiul Nobel a ajuns la un alt poet, suedezul Tomas Transtromer.

Desi Academia Suedeza se mandreste cu faptul ca deciziile Comitetului Nobel nu pot fi anticipate, nominalizarile si voturile exprimate de membrii Comitetului Nobel fiind dezvaluite publicului larg abia dupa 50 de ani de la luarea deciziei si anuntarea castigatorului, casele de pariuri dovedesc ca acest lucru nu face decat sa ii starneasca si mai tare pe amatorii de ghicit si pe cei ghidati de intuitie.

Premiul Nobel pentru literatura este acordat in fiecare an la inceputul lunii octombrie. Data exacta a decernarii premiului este tinuta in secret pana in ultima clipa. Anul acesta, premiul va fi insotit de un cec in valoare de 8 milioane coroane suedeze (920.000 euro).

Sursa

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare