Steve Jobs, erou manga

de / April 4th, 2013 / 129 vizualizari

Steve Jobs coverO altfel de biografie a lui Steve Jobs a fost lansata de curand in Japonia: viata fondatorului Apple este prezentata prin intermediul benzilor desenate pentru femei.

Primul episod din biografia manga dedicata lui Jobs, semnata de autorul multi-premiat Mari Yamazaki si bazata pe bestsellerul lui Walter Isaacson, a aparut in numarul de aprilie al antologiei de benzi desenate pentru femei “Kiss”. Initial, Steve Jobs este prezentat foarte realistic, ca adult, cerandu-i lui Isaacson sa ii scrie povestea. Mai apoi insa, Jobs incepe sa se transforme intr-un erou manga tipic, “un copil dragalas, cu ochi de caprioara, care se intreaba daca parintii lui adoptivi il iubesc sau nu”, iar cand ajunge la varsta pubertatii, deja devine genul acela de personaj de care orice adolescenta s-ar indragosti cu usurinta.

Acest prim capitol se incheie cu intalnirea dintre cei doi Steve care stau la baza imperiului Apple de azi: Jobs si Wozniak. Povestea va continua cu noi episoade, care vor aparea tot in “Kiss”, alaturi de intamplari obinsuite in mediul liceal si istorii de iubire.

Biografia autorizata a lui Jobs, scrisa de Isaacson si publicata in 2011, in mai putin de trei saptamani de la moartea lui Steve Jobs, a strans cronici pozitive si devenit un bestseller instantaneu, 37000 de exemplare vanzandu-se in numai cinci zile de la lansare.

Sursa

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare