Seara de iarna cu… “Povestiri de iarna”

de / December 15th, 2014 / 120 vizualizari

Marti, 16 decembrie, ora 19:00, Libraria Humanitas de la Cismigiu va imbie cu o seara dedicata minunatelor povestiri semnate de Karen Blixen, scriitoarea daneza cunoscută publicului roman mai ales datorita celebrului sau roman Out of Africa (1937) / Din inima Africii, transpus intr-o ecranizare de exceptie cu Merlyn Streep si Robert Redford in rolurile principale.

La lansarea volumul “Povestiri de iarna”, recent aparut la editura Humanitas Fiction, in colectia Raftul Denisei, vor participa Alexandra Rusu, Andreea Rasuceanu si Angelo Mitchievici, iar intalnirea este moderata de Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction. Lectura publica: Eliza Pauna.

Povestiri de iarna

Intalnirile cu povestirile lui Karen Blixen sunt prilejuri de evadare din imediat si de refugiu in sanctuarul amintirilor. Vocea autoarei este pe rand vesela si elegiaca, visatoare si realista, rafinata si directa, iar literatura ei vorbeste inimii, scotand la iveala intamplari cu talc, petrecute in lumina blanda a apusului sau printre stropii de roua ai zorilor. Temele locale, explorarea filonului fantastic si elementele romantice rotunjesc un volum scris sub imperiul recuperarii urgente a trecutului.

Un scriitor care se indoieste de vocatia sa isi paraseste intr-o seara sotia, iar intamplarile noptii ii dezvaluie drumul de urmat. Dragostea unei mame ii arata stapanului locului cat de neputincios este. Soarta unui rege este pecetluita in coliba unui umil pescar. In cele unsprezece povestiri din acest volum, scrise dupa intoarcerea din Kenya si in timpul ocupatiei naziste, Karen Blixen imbina elemente din literatura gotica, spectaculosul peisajelor Scandinaviei de altadata si portrete demne de eroii unui taram legendar. Indiferent de subiect, liantul acestor texte este nostalgia fata de copilaria petrecuta in tara natala.

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul urmator

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare