Scriitorii din Top300 al celor mai mari intelectuali din Marea Britanie

de / May 10th, 2011 / 226 vizualizari

Scriitorii Doris Lessing, A.S. Byatt, Hilary Mantel, V.S. Naipaul, Salman Rushdie, poetii Carol Ann Duffy, Seamus Heaney, Derek Walcott si astrofizicianul Stephen Hawking au fost inclusi in Top 300 al celor mai mari intelectuali din Marea Britanie, publicat pe site-ul publicatiei The Guardian.

Acest top a fost realizat de academicianul irlandez John Naughton si contine o serie de personalitati de prim rang din Marea Britanie, ale caror nume apar grupate in 25 de profesii si domenii de activitate.

Astfel, la categoria “scriitori” se remarca Doris Lessing, A.S. Byatt, Hilary Mantel, V.S. Naipaul, Salman Rushdie, Hanif Kureishi, Philip Pullman si Ian McEwan.

La categoria “dramaturgi” apar, printre altele, numele scriitorilor Alan Bennett, Bonnie Greer si David Hare.

Carol Ann Duffy, James Fenton, Seamus Heaney, Denise Riley si Derek Walcott sunt cateva dintre personalitatile incluse la categoria “poeti”, iar Stephen Hawking se regaseste printre savantii inclusi la categoria “oameni de stiinta”.

Gasiti aici topul complet.

Sursa

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare