Scriitoarea Care Santos vine in Romania

de / March 17th, 2014 / 110 vizualizari

Scriitoarea catalana Care Santos va fi prezenta marti, 18 martie, incepand cu ora 19:00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu unde va avea loc lansarea volumului Incaperi ferecate, aparut recent in traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari, in colectia “Raftul Denisei”.

Care Santos

Desemnata de curand castigatoare a celei mai importante distinctii literare catalane, Premi de las Lletres Catalanes Ramon Llull, Care Santos se va afla in Bucuresti, in perioada 18–19 martie, la invitatia Institutului Cervantes si a Editurii Humanitas Fiction.

Alaturi de Care Santos, la evenimentul de lansare vor participa: Mircea Cartarescu, Simona Kessler, Marin Malaicu-Hondrari, Andreea Rasuceanu si Denisa Comanescu.

Un al doilea eveniment va avea loc miercuri, 19 martie, de la ora 19:00, la Institutul Cervantes care va gazdui conferinta Care Santos in dialog cu Mircea Cartarescu, cu tema “Memorie si literatura”.

Incaperi ferecate este un roman admirabil, cu o spectaculoasa cariera internationala, tradus in peste 15 limbi in mai putini de doi ani.

Amintind de Umbra vantului de Carlos Ruiz Zafón si de Orasul minunilor al lui Eduardo Mendoza, romanul Incaperi ferecate dovedeste ca mai tanara scriitoare catalana Care Santos a dat o lovitura indrazneata pariind pe Barcelona istorica. O galerie de tablouri misterioase, in care poate fi citita istoria intunecata a unei celebre familii barceloneze. O serie de povesti de dragoste si razbunare ale caror ecouri nu se sting nici peste secole. O tanara si ambitioasa mostenitoare care alege sa dezgroape trecutul si sa-i desluseasca enigmele, indiferent de consecinte. Ipostaze in timp ale orasului, dar mai cu seama cea a Barcelonei anilor ’30, surprinsa in plina glorie modernista.

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent
Postul urmator

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare