Revelatia (feminina) a anului

de / June 15th, 2011 / 151 vizualizari

Daca sunteti la curent cu noutatile din lumea literara, probabil ca numele Tea Obreht nu va este strain. De acum inainte insa, aveti un motiv in plus sa fiti cu ochii pe ea: la numai 25 de ani, autoarea sarbo-americana Tea Obreht a castigat premiul Orange 2011  pentru romanul ei de debut “The Tiger’s Wife”, devenind astfel cea mai tanara castigatoare din istoria de 16 ani a premiului.

Motivele care au stat la baza alegerii ei? “The Tiger’s Wife este o carte exceptionala, iar Tea Obreht este un nou talent cu adevarat captivant. Puterea ei de observatie si intelegerea ei asupra lumii sunt remarcabile. Prin impletirea abila a catorva povesti magice, ea a reusit sa aduca tragedia conflictului cronic din Balcani in sufrageriile noastre cu o vivacitate dulce-amaruie”. Bettany Hughes, presedinta juriului, continua: “Cartea ne reaminteste cat de usor putem cadea in cruzime, dar si de marinimia si profunzimea iubirii umane”.

The Orange Prize for Fiction se acorda din 1996 si celebreaza excelenta si originalitatea scrierilor de fictiune purtand o semnatura exclusiv feminina. Nu conteaza nationalitatea autoarei, dar romanul trebuie sa fie scris in limba engleza.

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare