Noutăți la editura Corint: “Regine din umbră” de Maria Pilar Queralt del Hierro

de / March 28th, 2016 / 294 vizualizari

Mi se pare fascinant faptul că au existat în istorie femei care au influențat deciziile, sentimentele și chiar destinul unor bărbați capabili să aibă la picioare o întreagă lume. Însă așa cum ne dovedește și trecutul (de multe ori și prezentul), în spatele unui bărbat puternic se află o femeie cu putere uluitoare.

Regine din umbra

Fie că au fost soții sau curtezane, femeile din umbră care fac subiectul cărții Mariei Pilar au avut un lucru în comun: o iubire arzătoare pentru un lider de țară, baron sau conte. Se spune că aceste femei sunt de fapt cele care au influențat cursul istoriei și nu figurile masculine dure, reprezentative pentru momente cruciale ale trecutului.

Cartea cuprinde iubiri care s-au petrecut începând cu Evul Mediu, trecând prin secolul al XVIII-lea și până în secolul al XIX-lea. Asta ne arată faptul că anumite doamne care s-au aflat în preajma marilor conducători și-au exercitat influența inclusiv în perioade în care femeile aveau foarte puține drepturi. Numai acest lucru ar trebui să ne dea de gândit despre adevărata putere pe care o persoană de sex feminin o are, folosindu-și strategic anumite calități care lipsesc și celor mai bravi lideri.

Autoarea nu prezintă istoria pe larg a fiecărei familii regale sau intrigi, ci doar scurte povestiri ale “reginelor din umbră”, în relațiile cu soții sau amanții lor. Printre poveștile de dragoste din carte se numără și cea dintre Carol al II-lea și Elena Lupescu, sau cea dintre prințul Charles și Camilla Parker Bowles. Sunt incluse și imagini ale cuplurilor celebre, fie sub formă de picturi, fie ca fotografii – cele mai recente.

“Regine din umbră” explorează o față ascunsă a istoriei, mai puțin abordată de cărțile de profil. Aceste relații tumultoase și de multe ori interzise, ne arată puterea pe care dragostea o are asupra omului la indiferent de titlu, de avere sau de conveniențele sociale.

Găsiți cartea pe Libris aici sau pe Elefant aici>>

# # # # # # #

Silvia

Silvia este o cititoare si o visatoare, dar suficient de ancorata in realitate cat sa observe frumusetea din jur si sa scrie despre ea. Considera ca orice carte citita ofera o experienta valoroasa, iar imaginatia este un mijloc de transport sigur catre lumile ascunse in carti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare