Noul poet al Americii

de / August 12th, 2011 / 133 vizualizari

Philip Levine, 83 de ani, a fost distins cu titlul de “cel mai nou poet american” (America’s newest poet), titulatura care vine la pachet cu un cec de 35.000 de dolari.

La baza alegerii sale de catre Biblioteca Congresului American a stat interesul fata de viata muncitorilor din Detroit (locul de nastere al lui Levine), pe care o descrie in versurile sale. El promoveaza “arta de a spune «simplul adevar» despre munca intr-o fabrica de masini din Detroit si despre munca grea pe care o depunem pentru a da sens vietii noastre”, dupa cum a declarat James Billington, reprezentantul Bibliotecii.

Philip Levine nu este strain insa de distinctiile literare. El a mai castigat pana acum premii importante, cum ar fi: Pulitzer, the National Book Award si the National Book Critics Circle Award.

Puteti asculta aici cateva dintre poemele narative care au dus la castigarea acestei distincii.

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare