Noaptea Portilor Deschise la Biblioteca Academiei Romane

de / October 5th, 2012 / 362 vizualizari

Cu prilejul implinirii a 145 de ani de la infiintare, Biblioteca Academiei Romane organizeaza sambata, 6 octombrie, la sediul sau din Calea Victoriei, nr. 125, “Noaptea Portilor Deschise”.

Evenimentul se va desfasura pe durata a 7 ore, deschiderea festiva avand loc la ora 18:00, in prezenta conducerii Academiei Romane cu vernisarea unei valoroase expozitii patrimoniale de carte veche romaneasca, urmata de un concert aniversar de muzica bizantina, oferit de corul “Nectarie Protopsaltul”.

Noaptea portilor deschise

In cadrul evenimentului vor avea loc o serie de dezbateri si mese rotunde pe tema cartii, traiectoria manuscriselor in epoca bizantina, destinul bibliotecilor din antichitate pana in prezent, cu participarea unor nume precum: Andrei Oisteanu, Mircea Anghelescu, Dan C. Mihailescu, George Ardeleanu, Clara Mares, Ioan Stanomir, Stefan Vianu, Andrei Gaitanaru, Catalin Buciumeanu, Paul Balogh etc.

Tinerii se vor putea bucura si de un targ de IT & C si de cinci momente de IT demo care isi propun sa valorifice granita intre cultura si tehnologia performanta.

Seara va fi completata de un program variat de muzica bizantina, muzica veche, world music, teatru neconventional, relansarea campaniei cartilor calatoare “Bookcrossing” si 7 ore de happening oferit de atelierul de tipar manual Moara de hartie.

Pe parcursul intregului eveniment, oaspetii se vor familiariza cu Biblioteca Academiei in urma turului ghidat care cuprinde vizitarea colectiilor speciale de manuscrise, stampe, fotografie, harti, muzica, periodice.

Fiecare vizitator va primi un flyer pe baza caruia poate obtine permis gratuit la Biblioteca Academiei Romane pana la sfarsitul anului.

Profitati de acest prilej pentru a (re)descoperi “cea mai valoroasa si mai complexa biblioteca din Romania si din sud-estul Europei”, dupa spusele academicianului Florin Filip, directorul general al Bibliotecii Academiei Romane.

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare