A murit scriitorul Peter Matthiessen

de / April 7th, 2014 / 126 vizualizari

peter matthiessenWeekendul a venit nu doar cu vreme mohorata, ci si cu vesti triste. Astfel, sambata, 5 aprilie, a murit scriitorul, naturalistul si activistul ecologist Peter Matthiessen (86 ani), recompensat de trei ori cu National Book Award.

Potrivit The New York Times, Peter Matthiessen a murit din cauza unei leucemii, in resedinta sa din Sagaponack, New York.

Scriitorul a fost recompensat cu National Book Award, cel mai prestigios premiu literar american, la trei categorii diferite, dupa cum urmeaza:
– in 1979, la categoria “Contemporary Thought” pentru volumul “The Snow Leopard”, ce prezinta povestea unei calatorii în Nepal;
– in 1980, la categoria “General Non-Fiction” pentru acelasi roman, dar in format paperback;
– in 2008, la categoria “Fiction” pentru “Shadow Country”.

In 1953, Peter Matthiessen a infiintat celebra revista literara The Paris Review, in colaborare cu Harold Humes si George Plimpton.

Ultimul sau roman – “In Paradis”– va aparea marti, 8 aprilie.

Inca o data ni se aminteste ca nici scriitorii nu sunt nemuritori (doar cartile lor). Odihneasca-se in pace!

Sursa

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare