Mircea Cartarescu le face bagajul literar cititorilor revistei Time

de / July 12th, 2011 / 170 vizualizari

Popularitatea lui Mircea Cartarescu este intr-o continua crestere. Mai nou, scriitorul roman face recomandari estivale de lectura pentru cititorii revistei Time, alaturi de nume de referinta ale literaturii mondiale, precum Jonathan Franzen, Garry Kasparov, Salman Rushdie sau Vladimir Sorokin.

23 de autori renumiti le destainuie cititorilor Time Magazine, prin intermediul rubricii “Pack Your (Book) Bag”, titlurile pe care le citesc in prezent, sperand ca astfel sa le inlesneasca acestora viitoarele optiuni literare.

Mircea Cartarescu recomanda romanele lui Salinger: “Mereu recitesc cartile lui J. D. Salinger. Acum este randul lui «Franny si Zooey». Cred ca este a zecea oara cand o citesc. Aproape ca o stiu pe de rost. Pentru mine nu este o carte de literatura, este un fel de evanghelie.”

Si anul viitor se anunta unul foarte promitator pentru Mircea Cartarescu: va aparea traducerea in limba engleza a trilogiei Orbitor (Blinding).

The best pages to turn this summer, from 23 authors we admire. Ce am mai putea adauga? Poate doar ca la anul sa se regaseasca mai multi autori romani pe lista.

Sursa

# # # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare