Matei Visniec, intalnire la Venetia

de / March 19th, 2012 / 104 vizualizari

Incepand cu 2009, in luna martie a fiecarui an, Bistrot de Venise gazduieste intalnirea cu un poet roman, ales si promovat de Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia. Anul acesta, seara de poezie romaneasca va fi asigurata de Matei Visniec.

Intalnirea din acest an, a patra la numar, va avea loc pe data de 20 martie si vine in completarea serilor de poezie cu Nina Cassian din 17 martie 2009, Mircea Dinescu din 9 martie 2010 si Ileana Malancioiu din 12 martie 2011.

Piesele lui Matei Visniec, binecunoscut dramaturg si poet roman, sunt jucate in peste 30 de tari, inclusiv in Italia, unde au aparut sau sunt in curs de aparitie traduceri din creatia sa teatrala, in timp ce poemele sale sunt prezente in cateva antologii ingrijite de Marco Cugno. Matei Visniec se va numara printre oaspetii la editia din acest an a Salonului International de Carte de la Torino, unde Romania si Spania vor fi tarile invitate de onoare.

Special pentru intalnirea de la Bistrot de Venise, zece poeme din opera lui Matei Visniec vor fi traduse de Roberto Merlo, care preda limba si literatura romana la Universitatea din Torino. Alte volume traduse din limba romana de Roberto Merlo: Doina Rusti, Zogru (Bonanno editore, 2011), Doina Rusti, L’omino rosso (Nikita editore, 2012), Gabriela Adamesteanu, Una mattinata persa (Atmosphere libri, 2012).

Proiectul se inscrie in strategia IRCCU Venetia, initiata in 2008, privind promovarea constanta a literaturii romane si a traducerii acesteia in limba italiana.

Sursa

# # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare