Lansare de carte: “Un apartament la Paris” de Michelle Gable

de / August 4th, 2015 / 239 vizualizari

“Viata si dragostea in Belle Epoque” este subiectul unei seri pariziene care va avea loc miercuri, 12 august, la libraria Humanitas de la Cismigiu plecand de la romanul semnat de Michelle Gable, “Un apartament la Paris”.

Afis

 

Invitatii speciali ai serii vor fi Marius Constantinescu, Ecobescu Sandra si Monica Neatu. Moderatorul intalnirii este Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.

Doua povesti se intalnesc in romanul lui Michelle Gable: una din La Belle Epoque, alta din lumea contemporana. Pornind de la fapte istorice, una urmareste spectaculosul jurnal al lui Marthe de Florian, celebra demimondena a Parisului de la sfarsitul veacului al XIX-lea, cealalta, viata unei experte in mobila europeana de la casa de licitații Sotheby’s, April Vogt. Pe masura ce April, ajutata de un seducator avocat parizian, descopera secretele vietii tumultuoase a lui Marthe, o intreaga epoca, stralucitoare si framantata, se contureaza aducand in prim-plan figurile unor personaje cunoscute, precum pictorul Giovanni Boldini sau Robert de Montesquiou, dar si locuri sau cafenele din vechiul Paris: Maxim’s, Café Zephyr, Folies Bergères, Opera Garnier, Pigalle.

# # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare