Joanna Trollope, o Jane Austen contemporana

de / September 28th, 2011 / 291 vizualizari

In viziunea celor de la editura HarperCollins, autoarea Joanna Trollope este alegerea ideala pentru rescrierea romanului Ratiune si simtire, in asa fel incat sa se potriveasca societatii de azi.

Toate cele sase romane ale lui Jane Austen vor fi transformate, modernizate daca vreti, fiecare de catre un alt autor celebru din zilele noastre. Nu se stie inca cine va prelua stafeta de la Joanna Trollope, dar variante ca Stephen King si Ian Rankin au fost vehiculate, mai in gluma, mai in serios. Dupa versiunea cu zombie si cea XXL, totul este posibil.

Trollope insa chiar pare a fi cea mai bun alegere, mai ales ca stilul ei a fost adesea comparat cu cel al lui Austen, relatiile si emotiile ocupand un loc important in cartile ei. Noul roman Ratiune si simtire va aparea in 2013, dar nu se vrea a fi un competitor pentru varianta originala, ci un omagiu.

“Este o mare onoare si o si mai mare provocare”, declara Joanna Trollope. Tot ea a afirmat: “comparatiile cu Jane Austen ma fac sa tresar. Ea este grozava, eu sunt buna – intr-o zi buna”.

Cu siguranta ca aspectul romantic va fi nelipsit, dar cu ce va veni nou Joanna Trollope? Cum va reusi sa transpuna povestea din Ratiune si simtire in decorul secolului XXI? Parca le si vad pe surorile Dashwood citind din cartile lor electronice, indragostii trimitandu-si e-mailuri si caii inlocuiti de… cai putere. Va trebui sa asteptam pana in 2013 sa vedem ce si cum. Pana atunci putem doar sa dam frau liber imaginatiei sau sa (re)citim romanul original, asa depasit de vremuri cum e.

Sursa

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare