Jamie Oliver a vandut peste un milion de carti

de / December 28th, 2010 / 261 vizualizari

Bucatarul Jamie Oliver a devenit, pentru a treia oara, numarul unu la vanzarile de carte in preajma Craciunului, cu volumul dedicat gastronomiei „Jamie’s 30 Minute-Meals”.

Oferind cititorilor nu retete de mancare, ci de meniuri care se pot „construi” cu usurinta in timp foarte scurt, cartea s-a vandut in 149.640 de exemplare in ultima saptamana, conform Nielsen BookScan. Totodata, volumul a devenit cel mai bine vandut al ultimilor ani, dar si cel mai rapid vanduta volum de non-fictiune din toate timpurile, cu 735.000 de exemplare epuizate in doar 10 saptamani.

Per total, forfota cumparaturilor de sezon „a trimis” retetele de meniuri cu iz de Jamie la aproximativ 1.024.186 cititori. Oliver a reusit, asa cum se specula, sa o detroneze pe rivala sa, Delia Smith, a carei „How To Cook” devenise cea mai bine vanduta carte de bucate.

Oliver, care a declarat pentru BBC ca succesul de care se bucura se datoreaza accesibilitatii sale, a mai reusit sa ajunga numarul unu pe piata editoriala a iernii in 2001, cu volumul „Zile minunate cu bucatarul care se dezbraca… de secrete”, si „Cu Jamie in Italia” in 2005. Cartea cu meniuri a fost transformata si intr-un serial de televiziune pentru Channel 4.

Sursa

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent
Postul urmator

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare