Guvernul francez vrea sa interzica politica de discounturi practicata de Amazon

de / June 27th, 2013 / 79 vizualizari

amazonVanzarile online de carte sunt intr-o continua crestere, astfel incat guvernul francez vrea sa elimine concurenta neloiala, venind in sprijinul comerciantilor cu o propunere de lege menita sa interzica retailerului online american Amazon sa acorde clientilor din Franta atat discounturi, cat si livrare gratuita pentru carti.

Aurelie Filippetti, ministrul francez al Culturii, a declarat pentru postul de televiziune BFM: “Sunt pentru blocarea posibilitatii de a oferi atat livrare gratuita, cat si un discount de 5%. Avem nevoie de o lege, astfel ca vom identifica un moment potrivit pentru a o introduce”.

Dar Franta nu este singura tara care se confrunta cu problema ridicata de retaileri precum Amazon si de marile lanturi de magazine, capabile sa ofere discounturi mai mari, care ameninta librariile independente si vanzatorii de carte, un alt exemplu fiind Marea Britanie.

Pana in acest moment, reprezentantii Amazon au refuzat sa comenteze.

Nici Google nu a scapat de acuze, fiind criticat ca plateste prea putin creatorilor de continut.

Sursa

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare