Charles Dickens va avea propria moneda

de / October 4th, 2011 / 244 vizualizari

Lui Charles Dickens i se pregateste ceva. Dupa statuia controversata, urmeaza o moneda care, cel putin deocamdata, a starnit mai putine discutii.

Cum anul viitor se implinesc 200 de ani de la nasterea marelui romancier, nu este de mirare ca Monetaria Regala a Marii Britanii planuieste sa scoata o serie de monede cu chipul acestuia. Charles Dickens va fi imortalizat pe moneda de 2 lire, calcand pe urmele lui Charles Darwin, Florence Nightingale si ale… acidului dezoxiribonucleic (ADN).

Cei de la monetarie, desi au confirmat ca vor produce moneda, nu au dorit sa declare nimic in plus deocamdata.

Pana la anul mai e timp destul si pentru alte omagii aduse faimosului autor dar, pana acum, o moneda pare cum nu se poate mai potrivita pentru cel care a scris despre avutie si saracie, deopotriva. De amintit ca, pana de curand, Charles Dickens a fost “fata” bancnotei de 10 lire. Oricate monede si bancnote i s-ar inchina insa, Dickens ramane un scriitor nepretuit.

Sursa

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare