Cele mai vandute carti din lume

de / January 5th, 2011 / 249 vizualizari

Harry Potter, seria de romane fantastice semnata de J.K. Rowling, Poveste despre doua orase, de Dickens si Stapanul Inelelor, de Tolkien sunt cele mai vandute carti ale tuturor timpurilor, scrie L’Internaute. Fiecare dintre aceste romane s-a vandut in minimum 150 de milioane de exemplare, de la lansarea pe piata. Citeste lista cartilor care s-au vandut in cel putin 80 de milioane de exemplare de la aparitie pana astazi.

Seria de romane fantastice Harry Potter, scrisa de scriitoarea britanica J.K. Rowling, a fost tradusa in peste 63 de limbi si vanduta in cel putin 400 de milioane de exemplare de la publicare pana astazi.

Povestea ii are in prim plan pe Harry Potter, Ron Weasley si Hermione Granger, si se petrece in mare parte la scoala de magie si vrajitorie Hogwarts. Intriga romanelor vizeaza conflictul dintre tanarul vrajitor Harry Potter si personajul negativ al povestii- vrajitorul Cap-de-Mort, responsabil de moartea parintilor lui Potter.

Cele sapte volume au fost ecranizate de catre Warner Bros. Iata lista romanelor din seria Harry Potter, publicate pana acum: Harry Potter si Piatra Filozofala (1997), Harry Potter si Camera Secretelor (1998), Harry Potter si prizonierul din Azkaban (1999), Harry Potter si Pocalul de Foc (2000), Harry Potter si Ordinul Phoenix (2003), Harry Potter si printul semipur (2005), Harry Potter si Talismanele Mortii (2007).

Poveste despre doua orase, de Charles Dickens: peste 200 de milioane de exemplare vandute pana acum.

Dickens povesteste viata doctorului Alexander Manette, intr-o Anglie in care trebuie sa invete sa traiasca liber, dupa 18 ani de detentie intre zidurile Bastiliei, pentru o crima pe care nu a comis-o.

Stapanul Inelelor
, de J.R.R. Tolkien: circa 150 de milioane de exemplare vandute de la publicare.

Trilogia Stapanul Inelelor a fost intentionata ca o continuare a Hobbitului, o poveste fantastica publicata in 1937, scrisa de academicianul englez pentru copiii sai. Tolkien a terminat scrierea cartii in 1949, dar romanul a fost publicat abia in 1954.

Romanul a fost publicat si vandut sub forma unei trilogii (Fratia Inelului, Cele doua turnuri si Intoarcerea regelui), din cauza costurilor ridicate pe care le implica publicarea unui roman-fluviu. Publicarea trilogiei a avut loc intre 1954 si 1955, de catre editura Allen & Unwin.

Micul Print, de Antoine de Saint-Expuery: circa 130 de milioane de exemplare vandute de la lansarea pe piata.

Cartea a fost publicata in 1943, la New York, in engleza si franceza, si a ajuns sa fie tradusa in 220 de limbi si dialecte. Este o poveste despre intalnirea dintre un pilot, nevoit sa aterizeze fortat in desertul african, si un copil, plecat intr-o calatorie initiatica, cu pretentii interplanetare, in care sa cunoasca lumea. Dar, oriunde ar merge, copilul gaseste oameni singuri, enclavizati pe cate o planeta, in timp ce pe Pamant izolarea avea sa fie inlocuita de vecinatate, “departe” e aici “aproape”, si, cu toate acestea, copilul afla ca singuratatea pe Pamant e mai profunda decat in celelalte lumi.

Musashi, de Eiji Yoshikawa: peste 120 de milioane de exemplare vandute pana acum.

Yoshikawa spune povestea celui mai cunoscut samurai din istoria Japoniei, Miyamoto Musashi, celebru pentru duelurile sale si stilul de lupta cu doua sabii.

Cronicile din Narnia, de Clive Staples Lewis: peste 120 de milioane de exemplare vandute pana acum. Scriitorul irlandez spune povestea celor patru frati Pevensie (inaltul Rege Peter Magnificul, Susan Pevensie – Regina Susan cea Blanda, Edmund Pevensie – Regele Edmund cel Drept si Lucy Pevensie – Regina Lucy cea Curajoasa) care au acces in regatul Narniei, amenintat de regina Jadis-ultima descendenta a casei regale Charn. Dupa cei 900 de ani de exil in nord, Jadis pune stapanire pe regat cu ajutorul armatei adunate in perioada exilului.

Zece negri mititei, de Agatha Christie: peste 100 de milioane de exemplare vandute pana acum.

Romanul a fost publicat in 1939 in Marea Britanie si un an mai tarziu in Statele Unite ale Americii. Creatorarea detectivului belgian Hercule Poirot vine de aceasta data cu un roman politist despre zece persoane-fiecare reprezentand o clasa sociala distincta, invitate de domnul/doamna Owen pe Insula Negrului, sub diferite pretexte. Ajunsi la destinatie, invitatii vor fi aflat ca singurii locuitori ai insulei sunt gazdele lor, Thomas si Ethel Rogers, dar si ca nu mai pot parasi insula.

Twilight, de Stephenie Meyer: peste 100 de milioane de exemplare vandute de la aparitie.

Seria de patru carti semnate de autoarea americana: Twilight, New Moon, Eclipse si Breaking Dawn descrie povestea Isabellei Marie Swan (Bella), o adolescenta de 17 ani, care se indragosteste de un tanar misterios ce se dovedeste a fi vampir- Edward Cullen.

Romanul Ea, de Sir Henry Haggard: intre 80 si 85 de milioane de exemplare vandute pana acum si tradus in 44 de limbi.

Publicat in 1887, romanul spune povestea profesorului universitar de la Cambridge, Horace Holly, si a lui Leo Vincey, intr-o enclava africana, rupta de civilizatie si incremenita in timp. Haggard descrie epopeea profesorului in interiorul tribului african, cu accent pe regina alba- Ayesha sau Ea, care da si numele romanului. Ayesha, sau vrajitoarea alba, are peste 2.000 de ani si asteapta ca marea ei iubire-Kallikrates sa se reincarneze, dupa ce ea insasi il omorase in urma unui puseu de gelozie.

Codul lui da Vinci, de Dan Brown: peste 80 de milioane de exemplare vandute pana acum si tradusa in 44 de limbi.

Cartea publicata in 2003 vorbeste despre doua asociatii secrete: Staretia Sionului ( Le Prieuré de Sion), infiintata de Cavalerii Templieri si Opus Dei, si propune ca solutie de decriptare a celebrei picturi Mona Lisa (a lui da Vinci) anagrama intre numele zeitatilor Amon si Isis, autorul sugerand ca Gioconda este, in fapt, autoportretul lui da Vinci.

Cartea a fost ecranizata in 2006 si ii are in distrubutie pe Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen, Alfred Molina, Jurgen Prochnow, Paul Bettany si Jean Reno.

Sursa

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare