Ana Blandiana invitata in Italia la evenimentul “Europa in versuri”

de / March 17th, 2011 / 227 vizualizari

La Villa Grumello din Como se va desfasura sambata, 19 martie un eveniment dedicat Zilei Internationale a Poeziei. Intitulat „Europa in versi” („Europa in versuri”), evenimentul ii va avea ca invitati pe poetii Karl Lubomirsky (Austria), Monika Rinck (Germania), Ryszard Krynicki (Polonia), Ana Blandiana (Romania), Mathieu Bénézet (Franta), Alberto Nessi (Elvetia), Patrizia Valduga, Vivian Lamarque si Milo De Angelis (Italia).

Poeta Ana Blandiana este o personalitate binecunoscuta in Italia, fiind distinsa cu trei premii importante: Premiul Acerbi pentru poezie (2005), Premiul international Camaiore (2005), Premiul literar international „Città dell’Aquila” (2007). De asemenea, din opera sa au aparut doua antologii in limba italiana: Un tempo gli alberi avevano occhi (traducere de Biancamaria Frabotta si Bruno Mazzoni, Donzelli, Roma, 2004) si Progetti per il passato e altri racconti (traducere de Marco Cugno, Amfora, Milano, 2008).

Potrivit IRCCU Venetia, la manifestare va participa Bruno Mazzoni, unul din cei mai importanti traducatori de literatura romana, decanul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii din Pisa si presedintele Asociatiei Romanistilor din Italia.

Organizatorii acestei manifestari sunt institutele care fac parte din clusterul EUNIC Milano (European Union National Institutes of Culture): Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, Centrul Cultural Francez, Forumul Austriac de Cultura, Institutul Goethe, Consulatul General al Republicii Polonia si Institutul Elvetian din Milano.

Sursa.

# # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul precedent
Postul urmator

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare