Aceiasi bloggeri, alte carti

de / July 31st, 2011 / 179 vizualizari

M-am intors putin pe blogurile recomandate anterior, nu de alta dar pe la ei tot citesc articole interesante si ar fi pacat sa nu-i mai scot putin in fata!

Pe blogul Ce am mai citit am gasit recenzia cartii Zapada scrisa de Orhan Pamuk si inca de la primele cuvinte mi-a atras atentia: “Dacă ar fi să glumim acolo unde alţii sunt serioşi, am putea să spunem că Zăpada, romanul nobelizatului Orhan Pamuk (Curtea veche, 2008), e o carte ka-cofonică. Ca să înţelegem ce vrea să spună acest calambur, să amintim că titlul turcesc al cărţii este Kar, acţiunea se petrece într-un oraş turcesc numit Kars, iar protagonistul este un anume Ka.” Puteti citi tot articolul aici.

Nu sunt eu cititoare de SF, dar imi plac atat de mult recenziile de pe Cititor SF, incat am tendinta de multe ori de a ma avanta in lectura cartilor prezentate. Mi-a placut articolul despre Prodigal Son – Dean Koontz’s Frankenstein: “Dupa cum si titlul sugereaza unul din eroii principali, ca din fericire nu e singurul, e chiar monstrul cu inima umana, Frankenstein. Au trecut cateva sute de ani de la evenimentele descrise in cartea lui Shelley, despre care se spune ca ar fi avut la baza o serie de intamplari adevarate.” Mai multe despre carte puteti afla de aici, dar nu va rezumati doar la aceasta!

Am citit pe blogul Jurnal de buzunar despre Castelul printesei de caramel de Eduard Tone. “Ce titlul minunat, nu? Pe mine una titlul plus micul rezumat / spoiler de pe coperta a patra m-au convins ca voi avea parte de o poveste moderna de basm adaptata in Parisul zilelor noastre. Nu acelasi lucru as putea spune si despre coperta, care mi se pare ca se potriveste precum nuca in perete, exceptandu-l pe melcul Rudolf, un personaj deosebit de important in roman.” Titlul m-a atras si pe mine iar povestea pare deosebita… cititi mai multe aici.

Am descoperit un articol despre cartea Magazinul de sinucideri (aflata la vot in luna iulie) pe blogul Carte pentru mine. “Am luat de asemenea şi cărţi cu mine. Am terminat de citit Magazinul de Sinucideri- Jean Teule şi am pregătit şi o recenzie, pentru că în ultima vreme mi s-au adunat o grămadă de cărţi  la care trebuie să le fac recenzie… “Nu mori de mai multe ori! O data şi bine!”” Mai multe despre carte cititi aici. Daca va fi sau cartea lunii august nu conteaza, o putem citi oricum, oricand!

Inchei plimbarea mea de azi cu un articol simpatic foc de pe Bibliophile. Si spun simpatic, pentru ca mi-a placut tare mult cum a pus problema. Scrie subiectiv si imi place! “Am primit zilele trecute un comentariu care imi contrazicea vadit parerea exprimata cu privire la un roman. Desi nu sunt obisnuita sa patesc asta, pentru simplul fapt ca postarile despre carti cred ca sunt cele mai putin apreciate, daramite comentate, m-am simtit cam ciudat sa fiu nevoita sa ma dezvinovatesc pentru a fi avut o parere proasta despre o carte.” Tot articolul aici.

Astazi vom lasa in urma si luna iulie. Ne auzim in august cu mai multe carti de citit si povestit!

PS. Daca ati descoperit vreun blog interesant cu si despre carti sau un articol… nu ezitati sa ne spuneti si noua!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul precedent

8 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare